banner

Dr. Turay Kesler: 2021'in eğitim markası VATAN olacak




5 ilde 16 okul ve 11 kurs merkezi ile eğitim faaliyetlerini sürdüren Vatan Eğitim Kurumları, 18. yılını geriden bırakırken marka yapılanmasına Vatan Kurs, Vatan VIP ve Vatan Çocuk'u ekledi. Franchise modeliyle Türkiye'nin birçok noktasına ulaşarak 2021 yılının en hızlı ve dinamik büyüyen eğitim markası olacaklarını belirten Vatan Eğitim Kurumları Kurucusu Dr. Turay Kesler, markanın yeni yapılanmasını ve hedeflerini artı eğitim'e anlattı. 

turay_keslerVATAN markasının felsefesinden ve adını sıkça duyduğumuz VMOD eğitim sisteminin içeriğinden kısaca bahsedebilir misiniz?
Verimli, akademik, teknolojik, akılcı, nitelikli eğitimin öncüsü olarak kurgulanan Vatan Eğitim Kurumları; elde ettiği başarılar, kültür, sanat ve spora yapmış olduğu yatırımlar, vermiş olduğu kaliteli eğitim, en ince ayrıntısıyla düşünülmüş fiziki yapılar, her geçen yıl kendini yenileyen güçlü altyapı ve donanımıyla eğitimin vatanı haline gelmiştir.
21. yüzyıl gerekliliklerini biliyor ve yetişen nesillerin yeni çağı yakalaması için sistemlerimizi yeniliyor ve geliştiriyoruz. Bu yıl eğitim sistemimizde yeni bir ilke imza atarak yapılandırmacı yaklaşım; verimli eğitim modeli VMOD’u hayata geçirdik.

  • Teknoloji ve İnovasyon Merkezi
  • Yabancı Diller Gelişim Merkezi
  • Rehberlik ve Kariyer Merkezi
  • Sınavlara Hazırlık ve Ölçme Değerlendirme Merkezi
  • Kültür & Sanat Merkezi
  • Sportif ve Sosyal Gelişim Merkezi
  • Akademi merkezleriyle

öğrencilerimizin her alanda gelişimini takip ediyor ve donanımlı bireyler olarak yetişmesini sağlıyoruz. 

Mevcut durumda kaç okul ve kurs merkeziniz bulunmaktadır? Bünyenizde istihdam sağladığınız personel sayısı hakkında bilgi verebilir misiniz?
Vatan Eğitim Kurumları, 18 yıl önce bilgi ve tecrübelerimizin yanında heyecanımızı da katarak kurduğumuz bir marka. Vatan’ı kurduğumuz o gün hangi amaç ve duyguları hissediyorsak bugün de aynı hisleri paylaşıyoruz. Aynı şevk ve istekle Türk eğitim sistemine katkı sunup ülkemizin ve çağın ihtiyaç duyduğu nitelikli nesiller yetiştirmek için çalışıyoruz.
Şuan İstanbul, Sakarya, Antalya, Gümüşhane ve Erzurum’da faaliyet gösteren 16 okul ve 11 kurs merkezimiz bulunmaktadır. 500 kişinin üzerinde akademik ve idari kadromuzla her yıl 6000’in üzerinde öğrenciye hizmet vermekteyiz. 

turay_keslerEĞİTİM GÜVENLE BAŞLAR
Bünyenizde bulunan Vatan Okulları ve Vatan Kurs markalarının yanında Vatan VIP ve Vatan Çocuk markalarını hayata geçirdiniz. Bu markalar hakkında bilgi paylaşabilir misiniz?
Kurulduğumuz gün itibariyle eğitimde kaliteyi arttırmak adına yenilikçi bir anlayışı sahiplendik. Okul ve kurslarımızın tüm kademelerini bu anlayışla yönettik. Şimdi ise kurs kademesinde VIP dediğimiz özel bir kategoride hizmet vermeyi planlıyoruz.
Vatan VIP Kurs modelinde öğrencilerimize akademik, sosyal, fiziksel anlamda özel olmanın ayrıcalığını hissettireceğiz. 1-3-5 kişilik sınıflar, bire bir özel dersler, koçluk sistemi, kişiye özel çalışma modeli, konu analizi ve eksik tamamlama, kişiye özel kariyer planı, zihin haritası testi, zengin yayın içeriği, rehberlik ve danışmanlık sistemi gibi pek çok alanda öğrencilerimize özel bir eğitim sunacağız.
Okulöncesi kademesinin diğer kademelere göre daha hassas daha özverili daha ilgili bir dönem olduğunun farkındayız. Eğitim, güvenle başlar. Çocuklarımızı vatan güvencesi ile tanıştırıyoruz. Özel bir eğitim sunmak, bireysel anlamda yeteneklerini keşfetmesini sağlamak, gelecek yıllar adına güçlü temeller oluşturmak adına anaokullarımıza ayrı bir misyon ve anlam yükleyip Vatan Çocuk olarak markalaşırdık.
Her iki markamızın Türk eğitim sistemine ve kurumlarımıza güç katacağına inanıyor ve bu doğrultuda çalışıyoruz. 

2021 YILININ BİTİMİNE KADAR 100 ŞUBE OLACAĞIZ
Geçtiğimiz aylarda Vatan Eğitim Kurumlarının franchise vererek yakında tüm Türkiye’de olacağını ifade ettiniz. Bu süreçten biraz bahsedebilir misiniz?
Vatan Eğitim Kurumları, tüm marka ve kategorilerde kaliteli eğitimin adresi olmuştur. Kurulduğu günden beri akademik, sanatsal, sportif ve tüm alanlarda proje ve çalışmalarıyla üstün başarılar elde etmiştir. Bunu tabi ki disiplinli eğitim anlayışı, işini özveri ile yapan idarici/öğretmenlerine ve her zaman aile olmayı başarabildiğimiz velilerimize borçluyuz.
18 yıllık tecrübe, deneyim ve birikimlerimizi tüm Türkiye’ye ulaştırmak istiyoruz. Bu doğrultuda kurumsal vizyonumuzla uyuşan, aynı idealler ve hedefler doğrultusunda yol yürüyebileceğimiz, kalite standartlarının üzerinde hizmet verme anlayışında olan eğitim yatırımcılarıyla Vatan markasını tüm Türkiye’ye ulaştıracağız.
Mevcut durumda 5 ilde 16 okul ve 11 kurs merkeziyle faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Franchise verme kararıyla uyguladığımız stratejiler doğrultusunda beklediğimizin çok daha üzerinde talepler alıyoruz. Türkiye’nin tüm bölgelerinde eğitim yatırımcılarıyla görüşmelerimiz devam ediyor. Bir yandan görüşmelerimiz devam ederken bir yandan da anlaştığımız şubelerle imza törenlerimizi gerçekleştiriyoruz.
Edirne’den Kars’, Sinop’tan Hatay’a Vatan eğitim bayrağını taşımanın heyecanı içerisindeyiz. 2021 yılının bitimine kadar 100 şube olma hedefi doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 

VATAN MARKASINI ÜLKEMİZİN DÖRT BİR YANINA ULAŞTIRACAĞIZ
Franchise modeliyle eğitime yatırım yapacak olanlar için hem bilgi hem de tercih sebebi olması açısından uyguladığınız franchise modeli hakkında bilgi paylaşabilir misiniz?
Eğitim, bir ülkenin gelişmesi, sağlam temellere dayandırılması ve geleceğe umutla bakması için yegane yoldur. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki; öğrencilerimiz, velilerimiz ve bu kutsal mesleği icra eden öğretmenlerimizin kısacası ülkemizin güvenilir eğitim kurumlarına ihtiyacı var.
18 yıl önce kurduğumuz Vatan Eğitim Kurumları her dönemde uyguladığı politikalarla başarıyı ve kaliteyi yakalamıştır. Türkiye’nin içinden geçtiği kaotik ve karmaşık dönemlerde ismi bir kere bile şaibeye karışmamış temiz bir markadır. Yetiştirdiğimiz on binlerce öğrencimiz bu ülkenin aydınlığı, geleceği olmuştur.
Bugüne dek elde ettiğimiz tecrübe ve kazanımları paylaşmak, VATAN markasının anlayışını ve değerlerini ülkemizin dört bir yanına ulaştırmak için kurs ve okul kategorilerinde franchise vermeye karar verdik.
Vatan Eğitim Kurumları, genel müdürlük yapısı ile yönetilmektedir. Eğitim, insan kaynakları, mali işler, hukuk, satınalma, kurumsal iletişim ve pazarlama birimleriyle profesyonelce kurgulanmıştır.
Tüm bunların yanında yeni eğitim modelleri geliştirmek, projeler ortaya koymak, kurumsal çalışmalar için eğitim koordinatörleri, zümre başkanları ve alt kademeleriyle büyük bir ar-ge çalışması yürütülmektedir. 

Dr. TURAY KESLER'DEN EĞİTİM YATIRIMCILARINA DAVET
A’DAN Z’YE TÜM SÜREÇLERDE YANINIZDA OLACAĞIZ

Değerli eğitim yatırımcıları,

Bu uzun yolculukta her konuda daima size destek olacağımızı bilmenizi isteriz.

18 yıllık tecrübemizi, Vatan’ın kurumsal hafızasını ve yönetim desteğini iszlerin hizmetine sunacağız.

Kurum açılış sürecinden başlayarak resmi işler, mali planlamalar, personel planlaması, satış&pazarlama stratejisi, lojistik ihtiyaçlar, eğitim yönetimi gibi A’dan Z’ye tüm süreçlerde yanınıza olacağız.

Franchise modelimizi maddi ve manevi yönden uygulanabilir, yatırımcılarımızın ön açan ve yol gösteren bir sistemle hazırladık. Bu sistem sadece sözleşmeyi imzalamak ve tabelayı asana kadar ki süreçten ibaret değildir.

Güçlü bir birliktelik için sizleri Vatan çatısı altında bir araya gelmeye davet ediyorum.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.