banner

Dinçer: İstenirse Boşnakça da öğretebiliriz




Milli Eğitim Bakanı Dinçer, ''Türkiye'de yaşayan Boşnak ve Arnavut kökenliler arzu etmeleri halinde Yaşayan Diller ve Lehçeler dersini seçerse bu dilleri öğretebiliriz'' dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada, Türkiye'de yaşayan Boşnak ve Arnavut kökenli öğrencilerin arzu etmeleri halinde Yaşayan Diller ve Lehçeler dersini seçerlerse bu dillerin öğretebileceğini belirterek, şunları söyledi:

''Türkiye'de yaşayan Boşnak ve Arnavut kökenliler arzu etmeleri halinde Yaşayan Diller ve Lehçeler dersini seçerse bu dilleri şimdiden öğretebiliriz. Konuyla ilgili engel yok ve altyapımız da var. Sadece Boşnakça değil Türkiye'deki bütün dillerle ilgili isteyene ve yeteri kadar öğrenci varsa vermeye çalışacağız.

Ayrıca Balkan ülkelerinin tarih kitaplarında Türkler ve Osmanlı aleyhine olan bölümler var. Onların çıkarılmasıyla ilgili yoğun bir çaba sarf ediyoruz ve mesafe de katediyoruz.''

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.