Can Dündar, Milliyet Gazetesi’ndeki köşesinde Gezi Parkı protestolarına karşı İktidarın tutumunu eleştirdi.
Can Dündar, 5.gününe giren Gezi Parkı eylemlerini yazdı. Dündar, Hükümetin, polisi kitlelerin üzerine ölçüsüzce saldığını, helikopterlerden insafsızca gaz yağdırdığını ve masum bir çevre eyleminden devasa bir birliktelik yarattığını ifade etti.
Can Dündar'ın yazısı;
Her şey o ağaçların altında başladı ve orada zaferle sonuçlandı. Bugüne dek kitlelerin tepkisi karşısında burnundan kıl aldırmayan, asla geri adım atmayan iktidar, dün ilk kez inadından vazgeçmek, polisini alandan çekmek zorunda kaldı.
4 gündür tarihin en barışçıl eylemine imza atan eylemciler ise, yan yana durarak, şiddete mesafe koyarak, kararlılığını koruyarak kazandı.
1 Haziran’ı, çok önemli bir kırılma noktası olarak tarihe kazıdılar.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.