Logo

Yürüdüğünüz yolda kendi patikalarınızı oluşturun

Kategori: Özel Okullar
Salı, 20 Ekim 2015 17:38 tarihinde oluşturuldu



Eyüboğlu Eğitim Kurumlarının geleneksel “İlk Ders Açış Konuşması”nı Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan gerçekleştirdi. Rektör İnan konuşmasında, Eyüboğlu Koleji ve Eyüboğlu Fen Lisesi öğrencilerine “İçinizdeki heves ve heyecanın peşinden gidin” dedi.

umran inanEyüboğlu Eğitim Kurumları 2015-2016 eğitim-öğretim yılı “İlk Ders Açış Konuşması”nda, Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan, 500 liseli öğrenci ile bir araya geldi. Prof. Dr. Umran İnan konuşmasında öğrencilere kendi öğrencilik yıllarından ve kariyer yaşamından örnekler vererek, 21. yüzyılda başarılı olmanın ayrıntılarına değindi. 

Lise ve Üniversite Eğitimi Gelecek Adına Çok Önemli

Eyüboğlu Eğitim Kurumları Çamlıca Kampüsünde gerçekleştirilen geleneksel “İlk Ders Açış Konuşması”nda Kolej ve Fen Lisesi öğrencileri ile bir araya gelen Prof. Dr. Umran İnan konuşmasının başlangıcında, lise ve üniversite eğitiminin ülkenin ve kendilerinin hizmetine hazırlanması adına genç nesiller için çok önemli bir süreç olduğunu söyledi. Prof. İnan konuşmasında öğrencilik yıllarına değinerek unutamadığı öğretmenlerinden söz etti, Ankara Koleji ve ODTÜ’de aldığı eğitimin kendisinde önemli beceriler, tecrübeler ve olağan üstü değerler yarattığını belirtti.

Prof. İnan öğrencilere kariyer planlamasına yönelik olarak önerilerini dile getirirken üniversite eğitimini, bireyin gerçekten istediğini yapması ve kendini gerçekleştirmesi gereken bir süreç olarak tanımladı. “Bu bir klişe gibi görünse de son derece önemli bir konudur. Bizim gibi toplumların bir tek kaynağı var: İnsanlarımız. Bu kaynağın esası da insanların kendi içlerinde olan ve doğuştan gelen heves ve heyecanlarıdır. Her insan, içindeki heves ve heyecanı sonuna kadar yaşamalı. Bu durum kimi zaman bencilce bulunsa bile yürüdüğünüz yolda kendi patikalarınızı oluşturun.” sözleriyle Prof. İnan konunun önemine değindi. Prof. Dr. Umran İnan öğrencilere yönelik dil becerileri, iletişim ve akademik hayat önerilerini ise şöyle sıraladı:

• İngilizceyi iyi öğrenin ve doğru kullanın.

• İletişim ve zaman planlamasında yetkinlik kazanın.

• Konuşma ve yazma becerilerinizi geliştirin. Yazdığınız her sözü tekrar tekrar okuyun, üzerinde düşünün.

• Matematik, fizik ve kimya derslerinin yanı sıra lisan, felsefe, tarih ve sosyal bilimlere mutlaka odaklanın.

• Mühendislik-psikoloji gibi birbirine dik alanlarda çift ana dal yapın.

•18-22 yaş arası geçişi nerede yaşadığınız çok önemli. Bu yaşlarda tanıdığınız kişiler ilerleyen dönemde birlikte çalışacağınız kişileri de kapsıyor. Lisans eğitimini yurt dışında yapanlar bu fırsatı kaçırabiliyor.

Nesiller Arası Randevu İçin:

Daha Az Bilgi Paylaşımı, Daha Fazla Diyalog

Rektör İnan 21. yüzyılda nesiller arası buluşmada toplumu sıçratacak olanın daha az bilgi paylaşımına karşılık daha fazla diyalog olduğunu belirtti. 20 yıl içinde bilgi aktarımının öneminin giderek azalacağını ifade eden Prof. İnan buna karşılık tecrübe aktarımının olağanüstü bir önem kazanacağını söyledi. Günümüzde yaşanan bilgi bombardımanının insanın yaratıcılığı açısından engelleyici bir unsur olduğunu da belirten Prof. İnan gençler için, beklenmeyen şeyler keşfedecekleri ortamların yaratılması gerektiğini belirtti ve “İnsan en güzel şeyleri; serbest düşünce, iletişim ve etkileşim ortamında üretebilir” dedi.

Konuşmasının son bölümünde öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Rektör Umran İnan “Başarı neyle ölçülür?” sorusuna “İnsanın içindeki heves ve heyecanı dolu dolu yaşamış olmasıyla ölçülür” yanıtını vererek konuşmasını tamamladı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.