banner

BİL’de öğrencilerimize geleceğin eğitimini sunuyoruz




Elif Pehlevan - BİL Eğitim Kurumları Genel Müdürü

  • 28 yılı aşan köklü geçmişi ve eğitim tecrübesini geleceğin yeni hibrit eğitim çağına yansıtan BİL Eğitim Kurumlarında “BİL’de Başarı Bir Kültürdür” mottosuyla başarı geleneği devam etmektedir.
  • “BİL’de Başarı Motivasyonu” çalışmaları kapsamında öğrencilerimiz 67 Dünya Birinciliği, 163 Türkiye Birinciliği olmak üzere toplam 230 Birincilik derecesi elde etti. Başarı odağı olarak ele aldığımız holistik öğrenim, yenileşim, sürdürülebilirlik, kariyer bilinci ile kurumlarımızda 2022 yılında öğrencilerimizin akademik, duygusal, sosyal, dil, dijital ve kariyer gelişimlerine yönelik “Holistik Öğrenme Modeli” hayata geçirildi.

elif_pehlevanocak_2023BİL Eğitim Kurumları açısından 2022 yılını değerlendirebilir misiniz?
Dünyada üretimden ekonomiye, politikadan iletişime tüm alanlarda yeni paradigmaların yerleşmeye başladığı günümüzde eğitim de dönüşmekte ve değişmektedir. BİL Koleji “Dünya İnovasyon Okulu” ve BİL KURS “Kazanmak için BİL Yeter” vizyonumuzun bir parçası olarak eğitimin şifrelerini değiştiriyor, geleceğin eğitimini bugünden öğrencilerimize sunuyoruz.
28 yılı aşan köklü geçmişi ve eğitim tecrübesini geleceğin yeni hibrit eğitim çağına yansıtan BİL Eğitim Kurumlarında “BİL’de Başarı Bir Kültürdür” mottosuyla başarı geleneği devam etmektedir. “BİL’de Başarı Motivasyonu” çalışmaları kapsamında öğrencilerimiz 67 Dünya Birinciliği, 163 Türkiye Birinciliği olmak üzere toplam 230 Birincilik derecesi elde etti. Başarı odağı olarak ele aldığımız holistik öğrenim, yenileşim, sürdürülebilirlik, kariyer bilinci ile kurumlarımızda 2022 yılında öğrencilerimizin akademik, duygusal, sosyal, dil, dijital ve kariyer gelişimlerine yönelik “Holistik Öğrenme Modeli” hayata geçirildi. “BİL LEARN Hibrit Eğitim Platformu Canlı Dersleri” ile hafta içi her akşam 19.00 - 21.00 saatleri arasında öğrencilerimize kesintisiz öğrenme imkânı sağlandı. BİL Eğitim Kurumlarında yüz yüze ve uzaktan eğitimin harmanlandığı hibrit eğitim,“Dijital Dönüşüm” ve “Sürdürülebilirlik” çalışmaları ile zenginleştirildi. Başarıyla yürütülen akademik, sosyal ve kültürel alandaki eğitim öğretim çalışmalarını destekleyen teknoloji uygulamaları ile birlikte kurumlarımızda dijital iklim oluşturuldu. Eğitim kurumlarının sürdürülebilir kalkınma felsefesini öğretim programlarına yansıtarak öğrencilerde insanlığın ortak geleceğine ilişkin farkındalık oluşturmaları önemlidir. Hayata, doğaya ve başkalarına saygıyı esas alan, bugünü olduğu kadar yarını da düşünen bir toplum için sürdürülebilirlik ilkelerinin önemine dikkat çeken “Eğitimde Sürdürülebilir Kalkınma Zirvesi” kapsamında İngiltere’den konuşmacıların yer aldığı online seminer ve İstanbul Aydın Üniversitesinde yüz yüze seminerler düzenlendi. “BİL Akademi” eğitimleri ile alanında uzman eğitimcilerin yer aldığı, öğrenci, öğretmen, yönetici ve velilerimize yönelik yüz yüze/online seminer, webinar, etkinlik ve programlar gerçekleştirildi.

Ulusal ve uluslararası alanda kurum projeleriniz hakkında bilgi verebilir misiniz?
Anaokulunda Keşif Temelli, ilkokulda Sorgulama Temelli, ortaokulda Performans Temelli, lisede Proje Temelli eğitim modelimiz ile öğrencilerimizin kişisel-sosyal farkındalık, öz yönetim, sorumlu karar vermelerine yönelik atölye ve yetenek kulüpleri çalışmalarımız yürütülmektedir. Böylelikle öğrencilerimize, aktif öğrenme deneyimlerini gerçekleştirebilecekleri ortamlar oluşturulmaktadır. Eğitim rutinlerimiz ile öğrencilerimizin sözlü, görsel, yazılı iletişim, ifade anlamlandırma ve yorumlama, matematiksel kavramların günlük yaşamla ilişkilendirme becerileri geliştirilmektedir. “BİL’de Başarı Bir Kültürdür” mottosuyla oluşturduğumuz projelerde İstanbul Aydın Üniversitesi ve Kıbrıs İlim Üniversitesi ile güçlü iş birliği çalışmalarımız öne çıkmaktadır.
Proje tabanlı çalışmalarımızda bireyin kendisini ifade etme becerisi en yüksek seviyeye taşıyacak performans odaklı eğitim anlayışını benimsiyoruz. Projelerde başarı ve ödüller elde etmek ile birlikte her öğrencimizin bir projede yer alarak potansiyelini fark edip yeteneğini keşfetmesi de en öncelikli hedeflerimizdendir.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK KRİTİK ÖNEME SAHİP
Yürüttüğünüz projelerin okul ikliminize etkileri ve öğrencilere yönelik kazanımları nelerdir?
Geleceğin müfredatı çalışmalarımız kapsamında iletişim yönetimi, beceri gelişimi odaklı, bilgi, yönetimi, çoklu kariyer, girişimcilik, hiper kişisel programları ele alan eğitimlerimiz devam etmektedir. Öğrencilerimiz için geleceğin yeterlilikleri olarak belirsizliği yönetme, empati/uyum becerisi, tasarım odaklı düşünme, problem saptayabilme, duygusal zeka gelişimini destekleyen çalışmaları önemsiyoruz.
Öğretim programlarımızda hayata, doğaya ve başkalarına saygıyı esas alan, bugünü olduğu kadar yarını da düşünen bir toplum için sürdürülebilirlik ilkelerine yer veriyoruz. Sürdürülebilir kalkınma eğitimi, uluslararası öneme sahip bir eğitim zorunluluğu oluşturmakta ve son derece kritik bir rol oynamaktadır. Eğitim kurumlarının sürdürülebilir kalkınma felsefesini öğretim programlarına yansıtarak öğrencilerde insanlığın ortak geleceğine ilişkin farkındalık oluşturacak proje çalışmalarının okul iklimine doğrudan olumlu etkisi bulunmaktadır.

Hayata geçirdiğiniz projeler ile öğrencilerinize hangi alanlarda katkılar sağlıyorsunuz?
Eğitim, gençlik ve spor alanlarındaki Avrupa Birliği programlarının en etkin şekilde yürütülmesine imkân sağlayan Erasmus Plus ve eTwinning programları kapsamında kurumlarımızda proje çalışmaları başarıyla yürütülmektedir. Öğrencilerimizi düşünmeye, gözlem yapmaya, merak etmeye, merak ettiklerini araştırmaya teşvik ederek gelecekte karşılaşacakları problemlere çözümler üretebilen, 21. yüzyıl becerilerine sahip bireylerin yetişmesine katkıda bulunan TÜBİTAK Araştırma Projeleri Yarışmaları çalışmaları yapılmaktadır.
LGS (Liselere Geçiş Sistemi) ve YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) hazırlığında öğrencilerimizin bireysel başarıları ve kurumlarımızın kitlesel başarılarının artırılmasına yönelik çalışmaları, farklı güç kaynaklarını kullanarak öğrenmenin en etkili yolu “Akademik İlerleme Takip Sistemi” ile sürdürüyoruz.
Merak ve Deneyim Atölyeleri, Evrensel Değerler Eğitimi, Hegel Buluşmaları, BİL’de Masallar, Dünyayı Geziyorum, Bilim İnsanlarını Tanıyorum, BİL’de Lab, Okuryazarlık, Sınıf Sözlüğü, Sürdürülebilir Tiyatro, Süreç Değerlendirme projeleri ile öğrenme yolculuğu en etkin şekilde sürdürülmektedir. English in Action,P4C (Philosophy for Children),Storytelling, English Stories, Half Day English Programı, CLIL (Content and Language Integrated Learning) projeleri ile beceri temelli yaklaşımlar uygulanmaktadır. Native Speaker eğitmenlerin yer aldığı BİL Speaking Academy ile öğrencilerimizin dil edinim sürecini hızlandırıyor ve akıcı konuşmalarını sağlıyoruz. BİL College Model United Nations Conference (Model Birleşmiş Milletler Konferansı) ile katılımcılar, komitelerde dünya gündemindeki güncel konuları tartışma, özgüvenlerini artırma ve aynı zamanda verimli çözümler üretme deneyimi yaşamak için işbirliği yapma fırsatı bulmaktadır.
Anaokulundan liseye öğrencilerimiz, BİL TALKS oturumları ile başarıya giden yolda deneyimlerini paylaşarak kişisel özelliklerini keşfedip ulusal ve uluslararası alanlarda kurum temsiliyetiyle kendilerini ifade etmektedir. Öğrencilerimiz; liderlik, inovasyon, etkili iletişim teknikleri, proje yönetimi eğitimleri ve BİL Young Leaders Genç Girişimcilik Programı ile geleceğin liderleri olarak yetişmektedir. Çift diploma programları ve yurt dışı-yurt içi eğitim gezileri ile çok yönlü, ülke ve dünya sorunlarına duyarlı olma ve yabancı dili etkin kullanabilme imkânını sağlıyoruz.
Eğitim teknolojileri alanında Dijital Dünyanın Keşifleri, Dijital Dünyanın Deneyimleri, Dijitalleşen Projeler ve Dijital Makaleler projelerimiz ile kurumlarımızda inovasyon kültürünü oluşturmaya devam etmekteyiz. Öğrenci, öğretmen, yönetici ve velilerimize yönelik Dijital Gelişim Akademisi hibrit eğitimleri kapsamında yapay zeka, metaverse, ileri uzay araştırmaları, enerji üretimi, sürdürülebilir enerji, savunma sanayi, teknoloji bağımlılığı, siber güvenlik, mühendislik ve teknoloji sertifika programları düzenlenmektedir.

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.