Logo

KPSS tercihleri için son iki gün

Kategori: Sınav Haberleri
Pazartesi, 26 Kasım 2012 10:00 tarihinde oluşturuldu



KPSS tercihlerinde sona yaklaşılıyor. Memur adaylarının KPSS tercihlerini 28 Kasım’a kadar tamamlamaları gerekiyor. ÖSYM tercih süresini uzatmayacak.

Memur adayları için KPSS tercih işlemleri, 28 Kasım'da sona erecek. Adaylar en fazla 30 tercih yapabilecek. Bu yıl KPSS’ye göre kamuya en çok mühendis alınacak.

Ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyinde sınava giren memur adaylarının, kamu kurum ve kuruluşlarındaki boş kadro ve pozisyonlara ilişkin KPSS tercih kılavuzu doğrultusunda yaptıkları tercih işlemleri sürüyor. Adayların tercih işlemleri, 28 Kasım'da sona erecek. Adaylar en fazla 30 tercih yapabilecek.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, kamu kurum ve kuruluşlarındaki 7 bin 328 kadro ve pozisyon için yerleştirme işlemi yapılacak.

Kamu kurum ve kuruluşlarına en çok yerleştirme işlemi yapılacak meslek grubunu, bin 263 kişiyle mühendisler oluşturdu. Mühendisleri bin 200 kişiyle veri hazırlama ve kontrol işletmenleri takip etti.

185 kurum ve kuruluş arasında en fazla yerleştirme işlemi, bin 17 kişi ile Milli Eğitim Bakanlığında yapılacak.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.