Logo

2013 YGS’ye kaç kişi girecek?

Kategori: Sınav Haberleri
Pazartesi, 07 Ocak 2013 15:15 tarihinde oluşturuldu



2013 YGS'ye giren aday sayısı, 2013 YGS istatistikleri

24 Mart 2013’te yapılacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) başvuru sayısı 4 Ocak 2013 itibariyle 170 bini geçti. ÖSYM Başkanı Ali Demir’in yaptığı açıklamaya göre bu yıl YGS sınavına 2 milyona yakın adayın başvuru yapması bekleniyor.

Her yıl bir önceki yıla göre başvuru sayısı artan YGS sınavına 2013’te 2 milyon adayın başvuru yapması bekleniyor. ÖSYM Başkanı Ali Demir’in yaptığı açıklamaya göre, 4 Ocak 2013 itibariyle YGS’ye 170 binin üzerinde başvuru yapıldı.

ÖSYM Başkanı Demir, adayları başvurularını son dakikaya bırakmamaları konusunda uyarırken şu tavsiyelerde bulundu;

Demir, bazı adayların para yatırdıktan sonra başvurularını tamamladıklarını zannettiklerini ifade ederek, ''Para yatırmak başvuru yapmış anlamına gelmiyor. O nedenle para yatıran adayların, mutlaka başvuru merkezine giderek veya internet üzerinden başvurularını tamamlamaları gerekiyor. Tamamladıktan sonra da mutlaka zaman zaman bilgilerini kontrol etmeleri gerekiyor'' diye konuştu.

Ali Demir, ''Tüm adayların, 15 Ocak'tan önce mutlaka sistemimize girerek bilgilerinin doğru olup olmadığını kontrol etmelerini tavsiye ediyorum'' dedi.

2013 YGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖSYM, YGS, LYS gibi sınavları genelde sınavdan 20 ya da 30 gün kadar sonra açıklıyor. Sınavların değerlendirilmesi konusunda ÖSYM geçtiğimiz senelere göre daha hızlı hareket ediyor

Eğitimtercihi

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.