banner

MEB'den engellilere yeni hizmet




Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), özel eğitime ihtiyacı olan engelli bireylerin rehberlik ve araştırma merkezlerine (RAM) gitmeden internet üzerinden elektronik randevu (e-randevu) alabilmelerine olanak sağlayan yeni bir sistem hayata geçirildi.

meb_engellilerBakanlığın "http://ramdevu.meb.gov.tr internet" adresinden ve e-devlet üzerinden de hayata geçirilen sistemden 350 binin üzerinde engelli bireyin yararlanması öngörülüyor. MEB Bilgi İşlem Daire Başkanı Bilal Tırnakçı, ilk defa engellilik tanımlaması yapılan bireylerin, raporlarını yenilemek için RAM'lara gitmeden önce, internet üzerinden hangi tarih ve hangi saatte randevu alabileceklerini gösteren yeni bir sistemi hayata geçirdiklerini bildirdi.
MEB'in "http://ramdevu.meb.gov.tr" internet adresinden hizmete girdiğini belirten Tırnakçı, yaklaşık 1 ay önce hizmete açılan sistemden bugüne kadar 85 bin engelli bireyin randevu aldığını aktardı. Bu kullanıcı sayısının hizmetin ne kadar gerekli olduğunu ortaya koyduğunu dile getiren Tırnakçı, randevu alan engelli bireylere, randevu gün ve saatlerinin cep telefonlarına mesaj olarak gönderildiğini söyledi. RAM'lardaki randevu hizmetinin e-devlet entegrasyonunun da birkaç gün önce gerçekleştirildiğini anlatan Tırnakçı, "MEB'in hayata geçirdiği e-randevu hizmetinden, Türkiye'de bulunan toplam 231 RAM'dan 350 bin engelli bireyin yararlanmasını öngörüyoruz" dedi.
Tırnakçı, yeni sistem sayesinde engellilerin randevu almak için RAM'lara gelmesine gerek kalmayacağını, bu şekilde onlara büyük bir kolaylık sağlanacağını kaydetti.
Bilal Tırnakçı, entegrasyon tamamlandığında, velilerin artık raporlarını yanlarında taşımak zorunda kalmayacaklarını, RAM'ların elektronik olarak engellilerin raporunun geçerlilik süresini ve kodunu takip edebileceğini de sözlerine ekledi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.