banner

İstanbul Okan Üniversitesi öğrencileri ISEP ile dünyaya açılıyor




10 Fakülte, 2 Meslek Yüksekokulu, 3 Enstitü ve Konservatuvardan oluşan toplam 16 akademik birimde 26 bini aşkın öğrenciye ev sahipliği yapan İstanbul Okan Üniversitesi, ISEP ile yaptığı işbirliğiyle öğrencilerine dünyada 300’den fazla üniversitede okuma imkanı sağlıyor.

Türkiye’deki ilk “Girişimcilik Dersi”ni 2008 yılında başlattıklarını belirten Okan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güner Gürsoy, “Birinci sınıftan itibaren öğrencilerimizi iş yaşamına hazırlayıp, uygulamaya dönük çalışmalarımızla teori ve pratiği bir araya getiriyoruz.” diye konuştu.

okan_uniİstanbul Okan Üniversitesi’nin diğer vakıf üniversitelerine göre öne çıkan özellikleri hakkında neler söyleyebilirsiniz? Öğrenciler Okan Üniversitesi’ni neden seçmeliler?
Girişimcilik Dersi, İngilizcenin yanında Çince, Rusça, Arapça ikinci dil eğitimi, Kariyer ve Yaşam Programı, Happy Life ve Miami’de kurulan Okan International University, Okan Üniversitesi Hastanesi, Okan Üniversitesi Acıbadem Polikliniği, Mecidiyeköy ve Tuzla’daki Okan Üniversitesi Diş Hastaneleri, Avrupa Yakası’ndaki Mecidiyeköy, Bahçelievler Kampüslerimiz gibi olanaklarımız ve farklılıklarımız var.
Üniversitemizin sloganı “İş Yaşamına En Yakın Üniversite”. Bu nedenle kuruluşumuzdan itibaren mütevelli heyetimizde iş insanları yer aldı. Türkiye’deki ilk “Girişimcilik Dersi”ni 2008 yılında biz başlattık. Birinci sınıftan itibaren öğrencilerimizi iş yaşamına hazırlayıp, uygulamaya dönük çalışmalarımızla teori ve pratiği bir araya getiriyoruz.
İstanbul Okan Üniversitesi’nde akademik programların sayısı nedir? Yeni fakülteler, bölümler açmayı düşünüyor musunuz?
259 diploma programı ile eğitim veriyoruz. Yeni akademik yılda Uygulamalı Bilimler Yüksekokulumuz Fakülte olacak. Meslek Yüksekokulumuzda Uçuş Harekat Yöneticiliği programı açıldı.

guner_gursoyÖğrencilerinize staj ve mezuniyet sonrası iş bulmada destek oluyor musunuz? Bu kapsamda firmalarla nasıl bir işbirliği yürütüyorsunuz?
Kariyer Merkezimizin sunduğu staj imkanlarının yanı sıra uygulamakta olduğumuz İşyeri Destekli Eğitim (O'COOP COOPerative Learning ) ile öğrencilerimiz lisans eğitimi sırasında bir iş yerinde çalışıyor. Öğrencilerimizin öğrenim gördükleri lisans programı ile ilgili işyerlerindeki faaliyetlere katılmalarını sağlayarak, öğrenim süresinde aldıkları bilgilere dayalı uygulama becerisi kazandırıyoruz.

ÖĞRENCİLERE FARKLI BURS OLANAKLARI SUNULUYOR
İstanbul Okan Üniversitesi’nin kampüslerindeki sosyal, kültürel ve sportif imkanlar hakkında bilgi verebilir misiniz? Ayrıca öğrencilerinize sunduğunuz yurt ve burs olanaklarından bahsedebilir misiniz?
160 bin metrekare alan üzerine kurulu Okan Üniversitesi öğrencilerine bir kampüs üniversitesinin her türlü imkânını zengin seçenekleri ile sunabilmektedir. Öğrencilerimiz; geniş ve ferah mekanlarda, güvenli, teknolojik ve hijyenik bir ortamda akademik eğitimlerini alırken, aynı zamanda 1500 kişi kapasiteli yurtlarımızda kalabilmekte ve öğrenci yaşam merkezinde tüm sosyal imkanlara kaliteli bir şekilde erişebilmektedir. Fakülte binalarında bulunan laboratuvar ve derslikler ile kütüphane ve diğer çalışma mekanları öğrencilerimizin kullanımına sunulmuştur. Kapalı spor salonu ve yüzme havuzu, Gastronomi Mutfağımızın da dahil olduğu O’Mutfak restaurant, kafeler, sinema ve oyun salonu, eğlence merkezi, süpermarket, kafeteryalar, kuaför, gölet, açık dinlenme mekanları, market, kitap satış reyonu, diğer hizmet birimleri öğrencilerimize konforlu bir öğrenme ortamı sağlamaktadır.
Sabiha Gökçen Havaalanı’na, Viaport Alışveriş Merkezi’ne ve deniz otobüsleri iskelelerine yakınlığımız şehir dışından gelen öğrencilerimizin için olumlu imkanlar sunmaktadır. Kampüsümüz sürekli ring seferleri, merkezi noktalardan kalkan belediye otobüsleri ve öğrenci servisleriyle farklı ulaşım olanaklarına sahiptir. Tuzla Akfırat’ta bulunan ana kampüsümüz dışında önlisans ve lisansüstü eğitimlerinizin verildiği Kadıköy Hasanpaşa, Mecidiyeköy ve Bahçelievler kampüslerimizde eğitimlerimiz devam etmektedir. 1500 öğrenci kapasiteli 5 yurt binamız bulunuyor.
100’ü aşkın programımızda ücretli kontenjanımız bulunmuyor. Adaylar bu programlara yüzde 50 burslu olarak yerleşebilecekler. Ayrıca belirli programlarımızda Tercih Bursları ile yüzde 50+10 burstan yararlanma imkanına sahipler. Ücretli programlara ilk 3 tercihinde yerleşen adaylar ise yüzde 25 burs kazanacaklar.
okan_uniISEP İLE 300’DEN FAZLA ÜNİVERSİTEDE OKUMA İMKANI
Uluslararası anlaşmalara ve değişim programlarına yönelik çalışmalarınızı aktarabilir misiniz? Öğrencileriniz bu imkanlardan nasıl yararlanıyorlar? Uluslararası alanda üniversitenizin hedeflerine yönelik neler söyleyebilirsiniz?
İstanbul Okan Üniversitesi küresel ekonomide başarılı olacak mezunlar verebilmek ve akademik kadrosunun eğitim ve araştırma alanlarındaki uzmanlıklarını desteklemek için uluslararası akademik işbirliklerine özel bir önem vermektedir. Bu amaçla kurulan Uluslararası Programlar Ofisi, üniversitenin uluslararası akademik işbirliklerini geliştirmeyi ve öğrencilerine her geçen yıl daha fazla olanak sunmayı hedeflemektedir. Uluslararası Programlar Ofisi çalışmalarının temel alanları, öğrenci ve öğretim elemanı değişim programları, çift ve ortak diplomalar, ortak projeler gibi akademik işbirliklerinin oluşturulması ve yürütülmesidir.
Öğrenci Değişim Programları, öğrencilere İstanbul Okan Üniversitesi’nin anlaşmalı olduğu
uluslararası üniversitelerde herhangi bir ücret ödemeksizin ve yıl kaybetmeksizin, bir sömestre ya da bir yıl eğitim almalarına olanak tanır. Okan Üniversitesi, Erasmus+ Programı’nın yanı sıra, farklı öğrenci değişim programlarına da sahiptir.
Türkiye üniversiteleri arasında ilk kez Okan Üniversitesi’nin üye olduğu ISEP ile öğrencilerimiz, tüm dünyadan 300’den fazla üniversiteden birine bir dönem veya bir yıl süreyle giderek öğrenim ücreti ödemeden eğitim görebilir, başarıyla tamamladıkları dersleri Okan’a transfer ederek zamanında mezun olabilirler.
ISEP’in Amerika Birleşik Devletleri’nde 146, Kanada’da 4, İngiltere’de 12, Fransa’da 23, Almanya’da 8, İspanya’da 9, İtalya’da 4, İsveç’te 7, Finlandiya’da 10, Arjantin’de 4, Brezilya’da 2, Şili’de 3, Japonya’da 8, Güney Kore’de 5, Çin’de 4, Avustralya 14,Yeni Zelanda’da 3 üye üniversitesi bulunmaktadır.

ÜNİVERSİTE – SANAYİ İŞBİRLİĞİNE AR-GE DESTEĞİ
Üniversitede gerçekleştirilen bilimsel çalışmalar ve bu konuda üniversitenin vizyonu hakkında neler söyleyebilirsiniz? Bilimsel çalışmalara verilen destekler nelerdir?
İstanbul Okan Üniversitesi olarak araştırma ve proje geliştirme imkânlarımız ile iş yaşamına, toplumsal ve bilimsel gelişmeye katkıda bulunmak amacıyla, ulusal ve uluslararası ARGE proje ortaklıkları ve fon imkânları oluşturulmasına özel önem vermekteyiz.
Üniversitemizde akademisyenlerimiz ve öğrencilerimizle geliştirilen Türkiye’nin ilk sürücüsüz araç projesi OKANOM’un da aralarında bulunduğu ulusal ve uluslararası AR-GE projeleri ile ülkemizin gelişimine katkıda bulunuyoruz. AR-GE Bölümümüz her yıl üniversitemize önemli fon desteği sağlıyor. Kurduğumuz AR-GE merkezlerinde öğrencilerimize sanayi ile işbirliği içinde uluslararası projelerde çalışma imkanı sunuyoruz.
Ayrıca iş birliği içerisinde olduğumuz şirketler bünyesinde AR-GE ve Tasarım Merkezleri kurulmasına destek vererek, ortak AR-GE proje çalışmalarımızı daha da zenginleştiriyoruz. Böylece iş dünyasının içinde kurulan AR-GE ve Tasarım Merkezlerimiz aracılığıyla birbirine entegre iç içe geçmiş Üniversite Sanayi işbirliğini farklı bir boyuta taşımış oluyoruz.
2017 yılı içinde yapılan IPA II proje başvurularının Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılan değerlendirmelerinde İstanbul Okan Üniversitesi’nin iki projesi desteklenmeye değer bulunan projeler arasında yer aldı. İstanbul Okan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından yürütülen diğer uluslararası projelere eklenecek ve toplam bütçesi 30 milyon TL’yi bulan bu yeni çalışmalar, ülkemizde otomotiv endüstrisinin dünya pazarlarında öncü ve önemli bir yer tutmasında kritik önem taşıyor.

KÜNYE
Kuruluş Tarihi: İstanbul Okan Üniversitesi, Okan Kültür, Eğitim ve Spor Vakfı tarafından resmi olarak 1999 yılında kurulmuştur. İstanbul Okan Üniversitesi, eğitim-öğretime 2003-2004 Akademik Yılı’nda başlamıştır.
Kurucusu: Bekir Okan
Rektör: Prof. Dr. Şule Kut
Akademik Birimleri: İstanbul Okan Üniversitesi’nin 10 Fakülte, 2 Meslek Yüksekokulu, 3 Enstitü ve Konservatuvardan oluşan toplam 16 akademik birimi vardır.
Programlar: 259 diploma programı ile eğitim veriliyor.
Toplam öğrenci sayısı: 26 bin
Uluslararası öğrenci sayısı ve oranı: 77 ülkeden yaklaşık 1000 yabancı uyruklu öğrenci bulunuyor. Uluslararası öğrenci kayıtlarına ağustos ayında başlanıyor.
Toplam akademisyen sayısı: 642
Toplam idari çalışan sayısı: 324
2018 / 2019 akademik yılında alınacak öğrenci sayısı: 4802
Öğrenci kulübü sayısı: 80
Yurt kapasitesi: 1500 öğrenci kapasiteli 5 yurt binamız bulunuyor.
Mezun öğrenci sayısı : 23 bin
Ücretler: Tam ücretli bölümlerde fiyatlar 24 Bin-69 bin TL arasındadır.
İletişim
İstanbul Okan Üniversitesi 34959 Akfırat-Tuzla / İstanbul
Tel: 0 (216) 677 16 30
Web: www.okan.edu.tr

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.