Okan Üniversitesi 'girişimci' gençler yetiştirmek için Türkiye'de bir ilki başlatarak özel ders programları oluşturdu. Derslere katılan onlarca öğrenci okurken kendi işinin patronu oldu
Okan Üniversitesi Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek girişimcilik derslerini müfredatına aldı. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği "İş Yaşamına Hazırlık Programı ve Girişimcilik" derslerinde ortaya çıkan projeler iş dünyasının da dikkatini çekiyor. Onlarca genç üniversitede okurken kendi işinin patronu oldu. Mekatronik Mühendisliği 3'üncü sınıf öğrencisi Kadir Demircioğlu (22) ile Uluslararası Lojistik Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi Burak Kurtuluş (21) geliştirdikleri tekstil projesi akademisyenler tarafından beğenilince üniversitenin maddi desteği ve danışmanlığıyla firma kurdu. İkili, anaokulu ile ilköğretim öğrencilerine kostüm ve kıyafet tasarlıyor. Öğrencilerin kurduğu firmanın cirosunun 2-3 yılda 1 milyon doları geçeceği belirtiliyor. Önümüzdeki yıl ise firmanın 500 bin TL ciro yapması bekleniyor.
HAPPY LIFE EĞİTİMİ
Tuzla'daki 160 bin metrekare alanda kurulu kampusu, 6 fakülte, 3 yüksekokul ve 3 enstitüyle yaklaşık 12 bin öğrenciye hizmet veren üniversite Kariyer ve Yaşam Programı'yla da sosyal, kültürel, sportif aktivitelere katılımı teşvik ediyor. Öğrenciler 200 puanlık "Kariyer ve Yaşam Programı" kapsamındaki "Happy Life" ile golften Latin danslarına, tiyatrodan tenise kadar farklı branşlarda yeteneklerini geliştirerek kariyerlerinde avantajlı duruma geliyor. Öğrencilerin programdan başarıyla mezun olabilmeleri için Kariyer ve Yaşam Dersi, İş Yaşamına Hazırlık Programı ve Mezuniyete Hazırlık Dersi'nden toplam 100 puan üzerinden 70 almaları gerekiyor. Türkiye'nin ilk sürücüsüz araç projesi okanOM ile de ulusal ve uluslararası Ar-Ge projelerine destek verip ülkenin gelişmesine katkıda bulunuluyor. Happy Life'taki faaliyetlere katılan öğrenciler her birinden 20'şer puan kazanıyor. Hazırlık sınıfında başlayıp 3'üncü sınıfın sonunda tamamlanan ve 1 kredili Kariyer ve Yaşam Programı'nda başarısız olanlar mezun olamıyor.
HEDEF DÜNYA ÜNİVERSİTESİ
Türkiye'nin İSO 9001 belgeli ilk vakıf üniversitesi olan Okan Üniversitesi'nin sahibi Bekir Okan hedeflerini anlattı. Okan kendisinin her şeyden önce eğitimci olduğunu belirterek, "İşadamlığım eğitimci kimliğimden sonra gelir. Öğrencilerimle ve üniversitemle gurur duyuyorum. Buranın Türkiye'nin ve dünyanın sayılı üniversiteleri arasına girmesini hedefliyorum. Bunun için çalışıyorum" dedi. Akademik kadrosu ve sektörlerin en çok ihtiyaç duyduğu alanlara yönelik eğitim programlarıyla dikkat çeken üniversite, bünyesindeki Konfüçyus Enstitüsü, Rus Kültür Merkezi ile Muhammed Yunus Uluslararası Mikrofinans ve Sosyal Girişimcilik Merkezi'yle farklı kültürel motifleri buluşturuyor.
4 AYRI YURT VAR
Tuzla kampusunda bilgisayar, inşaat ve elektronik laboratuvarları, sanat atölyeleri, kütüphane ve gastronomi mutfağı bulunuyor. Kampusta ikisi kız, ikisi de erkekler için olmak üzere toplam bin öğrenci kapasiteli dört ayrı yurt binası yer alıyor. Öğrencilere sportif faaliyetler için yüzme havuzlarından futbol ile basketbol sahalarına fitness ve pilates imkãnı sağlanıyor.
İlk ve tek butik İngilizce eğitim programı
"Kişiye özel" eğitim modeli ile iddialı olan Okan Koleji, Türkiye'nin okul öncesi eğitimden başlayarak üniversiteye uzanan ilk ve tek butik İngilizce eğitim programını uygulamayı amaçlıyor. Klasik eğitim metotlarının öğrencinin konuşma ve iletişim kurma düzeyini istenilen seviyelere getirememesinden yola çıkan Okan Koleji, İngilizce'nin yanında anaokulundan başlayarak Çince, Rusça, İspanyolca ve Fransızca dil eğitimini de iddialı eğitim metotlarıyla veriyor.
(sabah)
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.