Apple şirketinin ilk bilgisayarlarından olan "Apple 1" model bilgisayar açık artırmayla yarım milyon avroya satıldı.
Apple şirketinin kurucuları Steve Jobs ve Steve Wozniak tarafından 1976 yılında üretilen ve şirketin ilk bilgiyarlarından olan "Apple 1" model bilgisayar açık artırmayla yarım milyon avroya satıldı.
Köln'deki müzayedeevi Breker tarafından yapılan açıklamada, sözkonusu bilgisayarı kimliğini açıklamak istemeyen Uzakdoğulu bir kişinin açık artırmada 516 bin 461 avroya satın aldığı ifade edildi. Bu meblağın, Apple 1 modeli için ödenen rekor fiyat olduğu belirtilen açıklamada, bilgisayarın dünyada hala çalışır durumda olduğu bilinen 6 tane "Apple 1" bilgisayardan biri olduğu kaydedildi.
Satılan bilgisayarda Wozniak’ın imzasının bulunduğu, Jobs’un bir mektubunun da yanında yer aldığı bildirildi.
Jobs ve Wozniak tarafından Jobs'un ailesinin garajında üretilen sözkonusu bilgisayar piyasaya çıktığında 666,66 dolara satılmıştı.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.