Apple'ın ilk göz ağrısı rekor fiyata satıldı
- Ayrıntılar
- Kategori: Eğitim Teknolojsi
- Salı, 28 May 2013 10:16 tarihinde oluşturuldu
Apple şirketinin ilk bilgisayarlarından olan "Apple 1" model bilgisayar açık artırmayla yarım milyon avroya satıldı.
Apple şirketinin kurucuları Steve Jobs ve Steve Wozniak tarafından 1976 yılında üretilen ve şirketin ilk bilgiyarlarından olan "Apple 1" model bilgisayar açık artırmayla yarım milyon avroya satıldı.
Köln'deki müzayedeevi Breker tarafından yapılan açıklamada, sözkonusu bilgisayarı kimliğini açıklamak istemeyen Uzakdoğulu bir kişinin açık artırmada 516 bin 461 avroya satın aldığı ifade edildi. Bu meblağın, Apple 1 modeli için ödenen rekor fiyat olduğu belirtilen açıklamada, bilgisayarın dünyada hala çalışır durumda olduğu bilinen 6 tane "Apple 1" bilgisayardan biri olduğu kaydedildi.
Satılan bilgisayarda Wozniak’ın imzasının bulunduğu, Jobs’un bir mektubunun da yanında yer aldığı bildirildi.
Jobs ve Wozniak tarafından Jobs'un ailesinin garajında üretilen sözkonusu bilgisayar piyasaya çıktığında 666,66 dolara satılmıştı.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİLİ HABERLER
-
Yeni Çağın Öğrenmesi Değil Öğrenmenin Yeni Çağı
-
Genişletilmiş Gerçeklik Laboratuvarları Türkiye’ye yayılacak
-
Öğrenci Performansını Artırmada Bilgisayarların Rolü
-
YZ’ye göre öğretmenlik mesleğinin geleceğini emekli öğretmen büyükanne ile öğretmen torunu konuşuyor!
-
Emko, son teknoloji led akıllı tahtası Nova 4’ün lansmanını GESS Dubai’de gerçekleştirdi
-
Derslig'le öğrencilerin başarı performansları artıyor
-
Okullarda Teknoloji Eğitiminde Türkiye’nin İlk Online Öğrenme Platformu: bilisimgaraji.com
-
Sınav dijital performansını Myexamy ile zirveye taşıyor
-
Derslig, fark yaratan uygulamalarıyla öğretmen, öğrenci ve velinin yanında
-
Geleceğin anahtarı doğuştan dijital olan nesillerde