banner

Sıcaklıklar 10 derece düşecek




Akşam saatlerinden itibaren yurt serin ve yağışlı havanın etkisine girecek.

 

hava_durumuMeteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bu gece ve yarın Marmara'nın doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz'de sağanak ve gök gürültülü sağanağın etkisini göstereceği tahmin ediliyor.
Yağışların, Marmara'nın doğusundaki Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik, Bursa ve İstanbul'un Anadolu yakası ile Bolu, Karabük ve Sinop'ta kuvvetli, Batı Karadeniz'in kıyı illeri Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.
Pazar günü Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Akdeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanağın ise Samsun, Trabzon ve Artvin’in kıyı kesimlerinde kuvvetli, Ordu, Giresun ve Rize ile Trabzon'un doğu ilçelerinde ise çok kuvvetli ve şiddetli olacağı öngörülüyor.
Hafta sonunda Marmara'nın doğusu ile Karadeniz kıyı illerinde çok kuvvetli ve şiddetli yağışların yol açabileceği ani sel, su baskını, yıldırım ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli davranması gerekiyor.
Ayrıca 15 Ağustos Pazartesi gününden itibaren yağışlı sistemin kuzeydoğu kesimlerine çekileceği ve hafta boyunca Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğu kesimlerinde etkisini göstereceği tahmin ediliyor.

 

Sıcaklıklar 6-10 derece düşecek
Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının ise yarın kuzeybatı kesimlerde, pazar günü ise kuzeydoğu ve iç bölgelerde hissedilir derecede, yani 6 ila 10 derece azalması bekleniyor.
Rüzgarların ise cumartesi ve pazar günleri Batı Karadeniz, Marmara ve Ege'de kuzey ve kuzeydoğu (yıldız ve poyraz), pazar günü de Orta ve Doğu Karadeniz'de kuzey ve kuzeybatıdan (yıldız ve karayel) kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde eseceği öngörülüyor.


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.