Filozof Arılıların “Felsefe” Temalı Bilim Eğitimi Projesi
- Ayrıntılar
- Kategori: Özel Okullar
- Cuma, 19 Ocak 2018 15:11 tarihinde oluşturuldu
Arı okulları, öğrencilerine dünyayı sorgulayan doğru değerlendirmeler yapabilecek zihinsel beceriler kazandırmayı ve bu becerileri alışkanlığa dönüştürmeyi hedefliyor.
Bu amaçla 2013-2014 eğitim öğretim yılından itibaren 3.sınıf öğrencileri ile “Dostluk, adalet, eşitlik, sorumluluk vb.” kavramlar üzerinde tartışılarak başlanan “Haklarımız-Sorumluluklarımız” temalı felsefe projesi yürütülüyor.
Öğrenciler bilim eğitimi kapsamında sınıf öğretmenleri, sınıf öğretmenleri koordinatörü, ARGEM uzmanları ve yöneticilerinin rehberliğinde hazırladıkları “Haklarımız ve Sorumluluklarımız” adlı felsefe projelerini velilerinin beğenisine sunuyor.
Proje kapsamında Arılı öğrenciler “hak, adalet, eşitlik, sorumluluk” konularında bilimsel araştırma basamaklarını anket ve görüşme yöntemiyle uygularken edindikleri bilgileri poster formatında hazırlıyor ve bu bilimsel etkinliği başarılı sunumlar gerçekleştirerek tamamlıyorlar. Ayrıca insan hakları ve çocuk hakları bildirgelerini de inceleyen küçük filozoflar araştırdıkları kavramların yer aldığı kendi sınıf bildirgelerini oluşturuyor ve “Filozof Çocuğun Demokrasi Bahçesi”nde sergiliyorlar.
Öğrenciler, proje sonunda eleştirel ve yaratıcı düşünme, etik, sorgulama gibi becerilerin yanında felsefenin sorumluluk, adalet, mutluluk, doğruluk, yaşamın anlamı gibi konular üzerine düşündürdüğünü, hayatla ilgili pek çok soru sordurduğunu kavrarken yaptıkları tüm çalışmaları da proje sunum günlerinde velileri ve arkadaşları ile paylaşıyorlar.Sunumların ardından veliler, öğrencilerin emek ve özverileriyle hazırlandıkları projeler ile ilgili duygu ve düşüncelerini notlara dökerek paylaşıyorlar. Bu proje ile ilgili veliler tarafından yazılan birbirinden etkileyici notlar, hem Arı Okullarında yürütülen projelere inancı ve desteği yansıtıyor hem de öğrencileri geleceğin araştırma becerileri donanmış ile bireyler olmaları yönünde yüreklendiriyor.
Proje boyunca edindikleri bilgi ve deneyimleri günlük yaşamlarına yansıtan ve kazanıma dönüştüren Arılı öğrenciler; felsefenin, demokratik davranışların gelişmesine katkıda bulunduğunu, kararlarının adil olup olmadığı konusunda, kendilerini ve başkalarını sorgulayabildiklerini de fark ediyor, sınıf içindeki sorunlara çözüm ararken farklı bakış açıları geliştirebiliyorlar.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
İLGİLİ HABERLER
-
BİL, uluslararası eğitim programlarıyla öğrencilerine dünyanın kapılarını açıyor
-
YÖM Global Çatısı Altında Anaokulundan Üniversiteye Türkiye’nin Dünyaya Açılan Penceresi Olacağız!
-
‘Çift diploma, öğrencilerimize sadece bir belge değil, alternatif bir gelecek sunuyor’
-
Global Vatandaşlar Yetiştiren Yabancı Dil Ağırlıklı Eğitim: Girne Kolejinin Uluslararası Eğitim Vizyonu
-
‘56 yıldır niteliği, bilimi, kültürel gelişimi merkeze alan bir eğitim veriyoruz’
-
Kadın değişirse tüm toplum değişir!
-
‘Kadınların liderliğiyle daha güçlü ve sürdürülebilir bir eğitim modeli oluşturuyoruz’
-
‘Kadınların karar alma süreçlerine dahil olması geleceğin eğitim sistemini daha güçlü kılacak’
-
56 Yıllık Eğitim Yolculuğu: Eğitim Bilimleri'nin Başarı Hikayesi
-
Doğru Cevap Eğitim Kurumları'nın hizmet anlayışı; İyi, Etkili ve Kaliteli Eğitim