banner

“Eğitim alanında yatırım planlayanların talep ettikleri bir markayız”




 Ahmet Kadir Aktacir - Doğru Cevap Eğitim Kurumları Genel Müdürü

ahmet_kadir_aktacir_dc“Doğru Cevap Kursları olarak eğitim alanında yatırım planlayanların talep ettikleri bir markayız. Doğru Cevap’a yönelik hemen her ay franchise talepleri gelmektedir. Verdiğimiz ciddiyetli hizmet ve kalite standartlarımız sayesinde büyümemize hız kesmeden devam ediyoruz. İddia ediyorum kurs franchise yapılanmasında isim hakkı alan girişimcilere ve personellerine Türkiye’nin en kaliteli genel merkez desteğini sunmaktayız. Sürekli yenilediğimiz ve güncel tuttuğumuz Know-How’ımız kurucularımızı son derece memnun etmektedir.”

2022-2023 eğitim öğretim dönemini tamamladı. Kurumunuz açısından bu dönemi nasıl tamamladınız, değerlendirmelerinizi alabilir miyiz?
Doğru Cevap Eğitim Kurumları olarak geçtiğimiz eğitim-öğretim sezonunu yeni başarılara imza atarak bitirmenin büyük mutluluğunu yaşıyoruz. MSÜ Sınavında Türkiye Derecesi, LGS’de Türkiye birinciliğimiz yanı sıra onlarca öğrencimizi %0-1’lik dilime yerleştirdik. Akademik başarılarımız sadece sınav başarısı ile kalmamış olup; Keşan Doğru Cevap Kolejimizin öğrencileri Fen Bilimleri alanında TÜBİTAK Türkiye 3.’lüğü elde ettiler. Ayrıca Cumhuriyetimizin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında Sabancı Üniversitesi tarafından düzenlenen UR2420 Bölge 100. Yıl Bilim Festivalinde eşi benzeri olmayan bir başarıya imza attık. Okul takımımız ilk üç sırayı tamamen kazanma başarısı gösterdi. Akademik başarıların yanı sıra sportif başarılarla da adımızı yazdırdık. Doğru Cevap öğrencimiz Yağız Ali Çayır Türkiye Boks Şampiyonası Orta Ağır Sıklet 80 Kg Türkiye 5.’si oldu. Derginin basıldığı tarih itibariyle YKS Sonuçları açıklanmadığı için beklediğimiz YKS derecemizi ilan edemedik. Ancak YKS’de de Türkiye derecesi beklemekteyiz. Başarılarla dolu bir yılı geride bırakmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

YOĞUN FRANCHISE TALEPLERİ ALIYORUZ
Yeni dönem için yatırım ajandanızda neler var? Büyüme planlarınız açısından gelecek eğitim öğretim dönemine yönelik neler göreceğiz?

Doğru Cevap Kursları olarak eğitim alanında yatırım planlayanların talep ettikleri bir markayız. Eğitim-öğretim sezonu açısından bazı aylar yatırımın durduğu veya duraksadığı aylar olarak geçer. Ancak Doğru Cevap’a yönelik hemen her ay franchise talepleri gelmektedir. Verdiğimiz ciddiyetli hizmet ve kalite standartlarımız sayesinde büyümemize hız kesmeden devam ediyoruz. İddia ediyorum kurs franchise yapılanmasında isim hakkı alan girişimcilere ve personellerine Türkiye’nin en kaliteli genel merkez desteğini sunmaktayız. Sürekli yenilediğimiz ve güncel tuttuğumuz Know-How’ımız kurucularımızı son derece memnun etmektedir.

Sınava giren öğrenciler kayıt döneminde nelere dikkat etmeli? Neler öneriyorsunuz?
Sınava giren öğrencilerimiz öncelikle bilinçli ve doğru tercih yapmaları gerekmektedir. Tercihlerin teknik yönden ‘iyi bilen’ uzmanların desteği ile yapılmasını tavsiye ediyoruz. Biz Doğru Cevap Kurumları olarak bütün öğrencilere ücretsiz olarak ‘Tercih Danışmanlığı’ yapmaktayız. LGS’nin telafisi maalesef yok. Öğrenciler kazandıkları okul ve okul türüne göre ortaöğretimlerine devam edecekler. Lise tercihinde evlerine yakın veya ulaşımı kolay olan okulları başarı sıralamasında dikkate alsınlar. Ancak Üniversite tercihinde şartlar il içi ve il dışı (hatta ülke dışı) şeklinde şekilleniyor. Puan durumlarına göre illerindeki Vakıf Üniversitelerini de tercih etmeleri mantıklı. Üniversite tercihinde öğretim üyelerinin akademik çalışmalarını ve unvanlarını da mutlaka incelesinler. YÖK Atlas çok ciddi veri sağlıyor. Üniversitelerin sosyal imkânları, mezunlarının istihdam ortalaması gibi etkenler tercihlerde göz önünde bulundurulmalı. Profesyonel yardım almalarını tavsiye ediyoruz. Kendilerine en yakın Doğru Cevap Kurs Merkezine uğramaları yeterli olacaktır.

DOĞRU YER DOĞRU ZAMAN DOĞRU CEVAP
Özel öğretim kurumlarının büyüme ve yatırım iklimi açısından gelecek döneme ilişkin düşünce ve öngörüleriniz nelerdir?
21. yy dünyası bize şunu öğretti: Eğitim artık yeme-içme gibi temel ihtiyaç. Maslow’un ihtiyaçlar hiyerarşisinde de en üst basamak ‘kişinin kendini tamamlaması’. Kişi ‘ol’mak için çaba sarf eder. İşte bu ol’manın tek yolu eğitimdir. Pandemi döneminde dahi eğitim sekteye uğramadı. İnsanlar her türlü problemi eğitim ile aşacağını biliyor. Ben eğitim noktasında yatırım yapacak kişilere yatırımlarını sürdürmelerini tavsiye ederim. Tabi biz Doğru Cevap Genel Merkez olarak tüm girişimcilere fizibilite desteği sunuyoruz. Doğru adım atmaları için ücretsiz danışmanlık veriyoruz. “Doğru Yer, Doğru Zaman, Doğru Cevap” diyerek sizin vesileniz ile eğitime yatırım yapacak tüm girişimcileri Genel Müdürlüğümüze davet ediyoruz.

STANDARTLARIN KOLAYLAŞTIRILMASI REKABET ŞARTLARINI ZORLAMIŞTIR
MEB’de yeni bir bakan ile yeni bir döneme giriliyor. Özel öğretim kurumları olarak MEB’den beklentileriniz neler olacak? Bu çerçevede MEB’in hangi konulara ivedilikle eğilmesi gerekiyor?

Sn. Yusuf Tekin bakanlık kadrolarında üst düzey mevkilerde hizmetler sundu. Tecrübe ve donanımından tüm milli eğitim camiası istifade edecektir. Daha önceki MEB Müsteşarlığı döneminden de biliyoruz ki resmi-özel ayrımını yapmadı ve bilakis özel öğretim kurumlarının büyümesine büyük katkılar sağladı. Bakanlık görevi ile hizmetlerine devam edeceğine olan kanaatimiz sonsuzdur. Kurs kurucularının en büyük beklentisi bir bilim grubu ifadesinin aslına rücu etmesidir. Standartların kolaylaştırılması rekabet şartlarını zorlamıştır. Öğrenciler adına daha müreffeh imkânların olduğu ve tüm bilim gruplarında eğitim yapılabildiği kurslar eğitim öğretime şimdi olduğundan çok daha fazla katkı sağlayacaktır. Bu vesile ile Sayın Milli Eğitim Bakanımıza
yeni görevinin hayırlara vesile olmasını diler, üstlenmiş olduğu görevinde üstün başarılar diliyorum.

LGS’DE ÜST DÜZEY BAŞARI ELDE ETTİK
LGS sonuçları açıklandı. Sonuçları kurumunuz açısından değerlendirebilir misiniz?
Elde ettiğimiz Türkiye 1.’liği tesadüf olmayıp; standartları fazlasıyla aşan çalışma prensibimize borçluyuz. LGS hazırlığı kesinlikle son yıla bırakılmamalıdır. Öğrenciler yaşları gereği sınavın ciddiyetini iş işten geçtikten sonra kavrayabiliyorlar. Biz kendi adımıza geliştirdiğimiz “Süpervizör Destekli Mentörlük” sayesinde diğer eğitim kurumlarında olmayan bir çalışmayı hayata geçiriyoruz. Kısaca Mentörleri Genel Merkezimizin PDR Koordinatörlüğü ile eğitim ve gözetime tabi tutuyoruz. LGS ve YKS grubu öğrencilerimiz profesyonel mentörler eşliğinde sınavlara hazırlanmaktadır. Doğru Cevap olarak önceki yıllarda olduğu gibi bu sene de LGS’de üst düzey başarı elde etmiştir. Önümüzdeki yıllarda da bu başarılar artarak devam edecektir.

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.