banner

Spor, çocukların hafıza gelişimine de yardım ediyor




Sporun, çocukların fiziksel gelişiminin yanı sıra hafızasını da güçlendirdiği belirlendi.

ABD'deki Illinois Üniversitesi'nden bilim adamlarının yaptığı araştırma, spor ve hafıza arasında bağlantının bulunduğunu gösterdi.

Araştırmaya 9-10 yaşında 48 çocuk katıldı. Çocuklardan bazı isim ve yerleri ezberlemeleri istendi. Çocuklar,  sportif başarıları ve ezberleme becerilerine göre, iki gruba ayrıldı.

Aerobikteki becerileri gözlenirken çocuklara ezberlemeleri istenen isim ve yerler soruldu. Daha sportiflerin hafızasının daha güçlü olduğu görüldü.

Araştırma, "Plos One" dergisinde yayımlandı.

Danimarkalı bilim adamlarının geçen yıl yaptığı araştırma, sporun gençlerde konsantrasyonu güçlendirdiğini göstermişti.

Bu araştırma, okula bisikletle ya da yürüyerek gidenlerin konsantrasyonunun, araç ya da toplu taşıma araçlarını kullananlardan daha iyi olduğunu ortaya koymuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.