banner

Obezitenin bir sebebi daha bulundu




Obezitenin, bazı antikorların tokluk hissini geciktirmesinden kaynaklanıyor olabileceği belirlendi.

Fransa Ulusal Sağlık ve Tıp Araştırmaları Enstitüsünden bilim adamlarının, fareler üzerinde yaptığı araştırma, aşırı yeme ihtiyacından, tokluk hissini yavaşlatan immünoglobülin adı verilen antikorların sorumlu olduğunu gösterdi.

Bilim adamları, normalde immünoglobülin adı verilen antikorların açlık hormonunun kanda hızla kaybolmasını önlediğini, bu şekilde, hormonun beyni harekete geçirerek iştahı düzenlediğini açıkladı.

Obezlerde ise durumun farklı olduğu, antikorların beyne daha fazla açlık hormonunun taşınmasına yol açarak tokluk hissini geciktirdiği belirtildi.

Obezitenin ve anoreksiyanın tedavisine ışık tutan araştırmanın  sonuçları "Nature Communications" dergisinde yayımlandı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.