banner

Meğer bebeklerin de sosyal hayatı varmış




ABD’de bulunan çocuk enstitüsü bebeklerin doğdukları andan itibaren insanlarla birlikte olmaktan keyif aldıklarını açıkladı.

Meğer bebeklerin de sosyal hayatı varmışABD’nin Phoenix şehrinde bulunan Arizona Çocuk Gelişimi Merkezi’nde çalışan uzmanlar bebeklerin doğduktan birkaç hafta sonra etraflarında insanları görmek istediklerini belirtti.

Klinik direktörü Dr. Alison Steier bebeklerin iki yaşından itibaren etraflarında yeni yüzler görmekten mutlu olduklarını söyledi.

Steier sözlerine şöyle devam etti: “Bebekler, siz farkına varmasanız bile, sürekli olarak gözlem yapar ve çevresindeki insanlardan çok şey öğrenir.”

Yale Üniversitesi’nde geçtiğimiz günlerde yapılan araştırmada 6-10 ay arasındaki bebeklere kukla şovu izletildi.

Kuklaların bazıları iyi bazıları ise kötü karakterliydi. Şovdan sonra bebeklerin iyi karakterlere sahip kuklalarla oynadıkları gözlemlendi.

Parents dergisinde yayınlanan araştırma sonuçlarına göre bebeklerin küçük yaşlardan itibaren sosyal varlıklar olduğu tespit edildi ve ebeveynlerin bu hususu göz önüne alarak onları sosyalleştirmesi gerektiği vurgulandı.

(ntvmsnbc)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.