banner

85 kat daha güçlü




Bilimadamları, nanoteknoloji sayesinde doğal kastan tam 85 kat daha güçlü olan suni bir kas ürettiler

85 kat daha güçlüABD'deki Texas Üniversitesi ile Avustralya, Çin, Güney Kore, Kanada ve Brezilya'dan bilimadamlarının ortak çalışması sonucu çok güçlü ve süper dayanıklı suni kas üretildi.

Buluşu gerçekleştiren bilimadamları, nanoteknoloji yardımıyla oluşturulan ipliklere parafin ilave edilerek üretilen suni kasın, doğal kastan 85 kat daha fazla mekanik güç üreterek kendi ağırlığının 100 bin kat fazlasını kaldırabildiğini belirtti.

Buluşu gerçekleştiren bilim ekibinin başı, Robert. A Welch Üniversitesi Kimya Profesörü Ray Baughman yaptığı açıklamada, ''Yakın dönemde hayata geçirebilecek uygulamalar bizi heyecanlandırsa da suni kaslar, insan vücudundaki kaslarla değiştirilmeye şu an için elverişli değil'' dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.