banner

Bilim, aşık beyinle aşık olmayan beyni görüntüledi




Aşık bir kişiyle aşık olmayan bir kişi arasındaki farkları hepimiz biliriz. Çünkü aşk insana olur olmadık yerlerde olur olmadık şeyler yaptırabilir. Ama bu sefer bilim adamları aşık beyinle aşık olmayan beyni görüntülemeyi başardı!

ABD’li psikologlar “âşık” beyinle, “âşık olmayan” beyni görüntülemeyi başardı. Araştırmaya göre ömür boyu birliktelik yaşamak isteyen beyinle, âşık olmayan beyin arasındaki bazı bölgelerde farklılıklar var. Buna göre âşık olmayan kişilerin duyguları yönlendiren bölümünde daha çok, karar almayı yöneten bölümünde daha az hareketlenme var. Beynin memnuniyet merkezinde daha az hareket olanlar ise “ömür boyu” birlikteliği düşünüyor.(habertürk)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.