banner

YURTKUR’dan 62 bin kapasiteli 89 yurt geliyor




YURTKUR Genel Müdürü Kaymakcan, ''TOKİ ile işbirliği sonucunda 62 bin 650 kapasiteli 89 yurt en kısa sürede öğrencilerin hizmetine açılacak" açıklamasında bulundu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR), Türkiye genelindeki yurt ihtiyacını karşılamak için TOKİ işbirliğinde çalışmalarını hızlandırdı. 

YURTKUR Genel Müdürü Recep Kaymakcan, 62 bin 650 kapasiteli 89 yurdun en kısa sürede öğrencilerin hizmetine açılacağını bildirdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Kaymakcan ile TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel yurt çalışmalarını değerlendirmek amacıyla bir araya geldi. 

Görüşmeye ilişkin AA muhabirine açıklama yapan YURTKUR Genel Müdürü Kaymakcan, Ankara, Bursa, Kırıkkale, Yalova, Niğde ve Van'da inşaatı tamamlanan 7 yurt olduğu hatırlatarak, bu yurtların teslimatının çok hızlı gerçekleştirilmesi için TOKİ'ye taleplerini bildirdiklerini söyledi.

Yurtlarla ilgili ciddi bir ihtiyacın olduğunu vurgulayan Kaymakcan, bununla ilgili hükümetin yoğun çalışma yürüttüğünü kaydetti.

''Ağrı, İzmir, Yozgat, Balıkesir, Kayseri'de inşaatlara devam''

Mevcut yurtların da iyileştirildiğini, 22 yurt inşaatının devam ettiğini, bunlarla ilgili ödenek sıkıntısının olmadığını vurgulayan Kaymakcan, ''Yurtlara 3 kişilik odalar yapıyoruz, odalarımıza buzdolabı, çamaşır makinesi gönderiyoruz, tüm odalarımıza internet veriyoruz, bir yandan da kapasitemizin hızla artırıyoruz. Bunun için de TOKİ ile bir araya geliyoruz'' diye konuştu.

Kaymakcan'ın verdiği bilgiye göre Afyon, Ankara, Ağrı, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Denizli, Edirne, Isparta, İzmir, Kars, Kayseri, Kırşehir, Konya, Konya-Ilgın, Kütahya, Sivas ve Yozgat'ta yurtların inşaatı devam ediyor.

''Projeler hızla sonuçlandırılacak''

İhale aşamasında 20 yurdun olduğu bilgisini paylaşan Kaymakcan, bürokratik süreci hızlandırma noktasında TOKİ ile mutabık kaldıklarını söyledi.

Proje aşamasındaki 32 yurt için çalışmaları başlattıklarını aktaran Kaymakcan, projelerin hızla sonuçlandırılarak ihale sürecine geçileceğini, 10 yurdun inşaat arsalarıyla ilgili altyapı düzenlemelerine başladıklarını ifade etti.

Kaymakcan, ''Böylece tüm çalışmalar kapsamında TOKİ ile işbirliği sonucunda 62 bin 650 kapasiteli 89 yurt en kısa sürede öğrencilerin hizmetine açılacak'' dedi.

Yurtların tamanenn 3 kişilik odalardan oluştuğunu anlatan Kaymakcan, ikisi KKTC'de olmak üzere toplam 310 bin kapasiteli 365 yurdun şu anda hizmet verdiği bilgisini paylaştı. 

''Yeni yurtlar kazandıracağız''

TOKİ Başkanı Karabel de yaptığı açıklamada, YURTKUR'u gençlere verilecek hizmetler açısından çok önemsediklerini bildirerek, takip edilen yüzlerce proje arasından YURTKUR projelerini öncelik verdiklerini söyledi.

Karabel, ''Çok kısa sürede gençlerimize yeni yurtlar da kazandırmış olacağız'' diye konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.