banner

Bulgaristanlı lise öğrencilerine Türkiye'de mesleki staj




Avrupa Birliği projesi kapsamında Edirne'ye staj için Bulgaristan'dan gelen öğrenciler Türk ustalardan yağ değiştirmeden, oto elektriğine, şanzıman tamirinden rot balans ayarına pek çok konuyu öğrenerek ülkelerine dönecek.

  Sorumluluk alanında Avrupa Birliği Eşgüdüm Merkezi de bulunan Edirne Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan, Bulgaristan'dan 20 lise öğrencisinin Leonardo Da Vinci Projesi kapsamında Edirne'de staj gördüklerini söyledi.

  Vali Yardımcısı Dr. Özkan, Türkiye'ye gelen öğrencilerin aynı zamanda birer kültür elçisi olarak ülkelerine döneceklerini ifade ederek, şunları kaydetti:
Kurumovgrad kentinden gelen 11 ve 12. sınıf öğrenciler, Leonardo Da Vinci Projesi, Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında Edirne'ye geldiler. 20 gün kadar ülkemizde, sınır komşumuz Bulgaristan'ın öğrencilerini ağırlayacağız. Aralarında Türk kökenli öğrenciler de var, Bulgar öğrenciler de, burada staj görecekler. Türkiye'de otomotiv sektörü hem satış hem de servis anlamında önde gelen sektörlerimiz arasında. Bulgaristan gelen öğrenciler ileri teknolojiyi öğrenerek ülkelerinde yaşama geçirmeye çalışacaklar.

 Konuk öğrencilerin aynı zamanda bizim kültürümüzü öğrenmeleri, Türkçe'ye aşina olmaları, turistik gezilerle kültürel yerlerimize vakıf olmaları da bizim kazancımız. Programa katılan her bir öğrenciyi kültürel elçi sayıyoruz, bu da ayrı bir kazançtır.''

 Bulgaristanlı öğrencilerin staj gördüğü otomotiv firmalarından Tuzcular Otomotiv A.Ş Genel Müdürü Ertunga Bilgiç ise teknoloji ve standartlar anlamında staj için Türkiye'nin tercih edilmesinin ülke açısından gurur verici olduğunu belirtti.

 Bilgiç, öğrencilerin staj döneminde servis, yemek gibi bir takım ihtiyaçlarını karşıladıkların anlattı.

 Öğrencilere otomotiv sektöründe tecrübelerini aktaran Tuzcular A.Ş servis bölümü başteknisyeni Aytaç Dernekyapar da, öğrencilerin öğrenmeye hevesli ve öğrenmeye açık olduklarını bildirdi.

  Bulgaristanlı stajyer öğrencilerin grubunda bulunan Türk kökenli Hüseyin Arif ise Türkiye gibi güzel birülkede, gelişmiş bir ülkede staj görmenin kendileri açısından şans olduğunu ve verimli bir staj dönemi geçirdiklerini kaydetti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.