banner

Türkiye’den 100 öğrenci Avrupa’ya staja gidecek





İstanbul Sanayi Odası (İSO), Kültür, Şehir, Kadir Has, Sabancı ve Üsküdar üniversiteleri ile Türkiye Bilişim Vakfı ve Türk Kültür Vakfı-AFS ortaklığıyla oluşturulan Avrupa Staj Konsorsiyumu, 100 öğrenciyi yurt dışına staja gönderecek.

İSO'dan yapılan açıklamaya göre, Türkiye’deki şirketlerin katma değerli üretim için ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünü geliştirmeyi amaçlayan Avrupa Staj Konsorsiyumu, çalışmalarını öğrencileri yurt dışına gönderme aşamasına getirdi.

İSO, İstanbul Kültür Üniversitesi, İstanbul Şehir Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi ve Üsküdar Üniversitesi, Türkiye Bilişim Vakfı ve Türk Kültür Vakfı-AFS ortaklığıyla oluşturulan Avrupa Staj Konsorsiyumu, yaz döneminde 100 öğrenciyi yurt dışına staja gönderiyor. Konsorsiyum ortağı beş üniversitenin çeşitli bölümlerinden mezun olmaya hazırlanan öğrenciler, yaz aylarında Avrupa'da eşleştirildikleri şirketlerdestaj yapacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, “Büyük önem verdiğimiz üniversite-sanayi iş birliğinin bir parçası olan uygulama, gençlerimizi farklı kültür ve toplumlarla kaynaştıracak ve adeta aşılama etkisi yaratarak hem onlara hem de ülkemize katkı sağlayacak” ifadelerinde bulundu.

Avrupa Staj Konsorsiyumu Yönetim Kurulu Başkanı ve İstanbul Kültür Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sermin Örnektekin de amaçlarının ihtiyaç duyulan iş gücü profiline uygun yetkinliklere sahip öğrencileri iş piyasasına kazandırmak olduğunu kaydetti.

İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sıddıka Semahat Demir de gençlerin farklı perspektif ve bakış açısını yurt dışı tecrübeleri ile kazanacağını aktardı.

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan ise öğrencilerin kariyerleri konusunda yönlendirilmeye ihtiyaç duyduğunu bildirdi.

Konsorsiyum ortağı Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı Faruk Eczacıbaşı, projenin özellikle maddi olanakları kısıtlı olan birçok yetenekli gence önemli bir fırsat sunduğunu belirtti.

Türk Kültür Vakfı-AFS Mütevelli Heyeti Başkanı Mete Fanusçu da öğrenci değişimine İSO ve üniversitelerin iş birliğinin çok fayda sağladığını vurguladı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.