banner

İzmir Üniversitesi’nde burslar kesilmiyor




2015-2016 akademik yılında 1.432 yeni öğrencisine eğitim vermeye hazırlanan İzmir Üniversitesi’nde burslar not ortalaması veya sınıf-ders geçme gibi nedenlerle kesilmiyor.

izmir üniversitesi7 fakülte, 4 yüksekokul, 3 enstitü ve 3 araştırma merkezinde ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimlerini 5 binden fazla öğrencisi ile sürdüren İzmir Üniversitesi, 1.432 yeni öğrencisine geniş burs olanakları ile verimli bir üniversite hayatının kapılarını açmaya hazırlanıyor. 2015-2016 akademik yılında eğitim almaya başlayacak öğrencilerin yaklaşık yarısının eğitimine burslu olarak başlayacağı İzmir Üniversitesi’nde öğrencilere yüzde 25, yüzde 50 ve yüzde 100 oranında ÖSYM bursunun yanı sıra sporcu bursu, gazi ve şehit yakını bursu, engelli öğrenci bursu olanakları da sunuluyor. Ayrıca İzmir Üniversitesi’nde öğrenciler ve aileleri için büyük önem taşıyan ÖSYM bursları not ortalaması veya sınıf-ders geçme gibi nedenlerle kesilmiyor.

Burslar garanti altında

Lisans Yerleştirme Sınavında edinilen puanlara bağlı olarak belirlenen ÖSYM burslarının derslerin tümüne devam edilmesi kaydıyla, not ortalaması veya sınıf-ders geçme gibi nedenlerle kesilmediğini hatırlatan İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, “ÖSYM burslarının kesilmemesi taahhüdü İngilizce hazırlık sınıfında 1 yıl, ilgili bölümde/programda Tıp Fakültesi hariç diğer lisans programları için 4 yıl, Tıp Fakültesi için 6 yıl ve ön lisans programları için 2 yıllık normal öğrenim sürelerini kapsamaktadır” bilgisini paylaştı. Rektör Erciyeş, Mühendislik Fakültesinin tüm bölümleri ile diğer fakültelerin pek çok bölümünü seçecek tüm öğrencilere çeşitli oranlarda burs verileceğini de sözlerine ekledi.

Ailelere önemli destek

Akademik başarının desteklenmesinin öğrenciler ve aileleri için önemli bir motivasyon kaynağı olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, “Kaliteli eğitimi en uygun şartlar altında alabilmek öğrencilerimiz için olduğu kadar aileleri için de büyük önem taşıyor. En güncel teknolojinin yanı sıra sosyal olanakları ile de öğrencilerine yeni ufuklar açan bir üniversitede akademik başarılarının desteklendiğini gören öğrencilerimizin moralleri ile birlikte başarıları da artıyor” dedi. İzmir Üniversitesi’nin ücretleri ile mümkün olduğu kadar her kesimden öğrenciye üniversite eğitimi alma olanağını sunmayı hedeflediğini hatırlatan Rektör Erciyeş, bursların desteği ile kaliteli eğitime ulaşma şartlarının aileler için de daha ulaşılabilir hale geldiğini söyledi. 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.