banner

Parasız Yatılı Bursu için yol haritası




Darüşşafaka Eğitim Kurumları İstanbul’da 13 Nisan’da sınav tanıtım toplantısı düzenleyecek.

burslu öğrencilerBabası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, yetenekli ilköğretim üçüncü sınıf öğrencilerine liseyi bitirinceye kadar parasız,yatılı, kolej seviyesinde  eğitim veren Darüşşafaka Eğitim Kurumları, okul giriş sınavlarını anlatmak için 13 Nisan 2012 tarihinde İstanbul’da sınav tanıtım toplantısı düzenliyor.

İstanbul Maslak’taki kampüsünde, öğrencilerine tam burslu ve yatılı İngilizce eğitim veren Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın, 2012-2013 eğitim-öğretim yılı Darüşşafaka Giriş Sınavı için geri sayım başladı. Darüşşafaka yeni öğrencilerini seçmek için aralarında İstanbul’un da olduğu 22 ilde sınav tanıtım toplantıları düzenliyor.

Darüşşafaka’da İstanbul’dan 459 öğrenci eğitimine devam ediyor

13 Nisan 2012 tarihinde saat 09. 30’da Darüşşafaka Tim Show Center’da Darüşşafaka Eğitim Kurumu temsilcileri, Darüşşafaka Cemiyeti Yönetimi, mezunlar ve velilerin katılımıyla düzenlenecek toplantıda, Darüşşafaka’da öğrencilere sunulan imkânlar hakkında öğretmenlere ve velilere bilgi verilecek. Ayrıca eğitimde fırsat eşitliği sunmayı amaçlayan, yetenek ölçümüne dayalı sınav sistemi de öğretmenlerle paylaşılacak. Darüşşafaka’nın öğrencilerine sunduğu sosyal imkânlar ve spor faaliyetleri toplantının konu başlıkları arasında yer alacak.

Okula giriş sınavı ise 27 Mayıs 2012 tarihinde gerçekleştirilecek. Türkiye genelinde farklı şehirlerden sınava katılacak öğrencilerin ve velilerin sınav merkezlerine ulaşım giderleri, talep etmeleri halindeDarüşşafaka tarafından karşılanacak.

Halen Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda tam burslu ve yatılı eğitim almakta olan 459 İstanbullu öğrenci bulunuyor.

Öğrencilerin büyük hayalleri var

Darüşşafaka ile yaşamları değişen öğrencilerin her birinin büyük hayalleri var.

Örneğin; FERDİ BOZDOĞAN: 4. sınıf öğrencisi. Darüşşafaka’da tanıştığı orff ile müziğe olan yeteneğini geliştirme ve farklı enstrümanları keşfetme fırsatı buldu. 

EREN SANIR: 5.sınıf öğrencisi. Akademik başarısı çok yüksek. Türkiye çapında 24461 öğrencinin girdiği Okulistik sınavında Türkiye 10.su oldu. Satrançta çok başarılı. Okul takımında lisanslı oyuncu olarak okulumuzu temsil ediyor. Futbol takımımızda oynuyor

EREN GÜZELOĞLU; 8.sınıf öğrencisi. Internatıonal Projects Kulübü’nde. Basketbol ile ilgileniyor.

65 ilden 927 öğrenci kolej seviyesinde eğitim görüyor

Türkiye’nin en köklü eğitim kurumlarından biri olan Darüşşafaka Eğitim Kurumları, 1873 yılından bu yana babası hayatta olmayan, ailelerin maddi olanaksızlıkları nedeniyle iyi eğitim fırsatı bulamayan öğrencilere, ilköğretim 4. sınıftan itibaren liseyi bitirinceye kadar tam burslu ve yatılı, İngilizce eğitim veriyor. Üniversiteyi iyi bir dereceyle kazanan öğrencilere ise Darüşşafaka Cemiyeti tarafından burs verilmeye devam ediliyor.

2011 - 2012 eğitim-öğretim yılında Türkiye genelinde 65 ilden 927 öğrencinin eğitim gördüğü okulda, öğrencilerin eğitim masraflarının yanı sıra giyim, barınma, yemek, kitap, sağlık gibi ihtiyaçları  da Darüşşafaka Cemiyeti tarafından karşılanıyor.

Her ilin sınav birincisinin eğitim giderlerini Türkiye İş Bankası karşılıyor

Tüm öğrencilerin parasız eğitim gördüğü Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda, Darüşşafaka Cemiyeti ve Türkiye İş Bankası arasında düzenlenen anlaşma paralelinde Türkiye İş Bankası sosyal sorumluluk projesi “81 İlden 81 Öğrenci” kapsamında her ilin sınav birincisinin eğitim giderleri Türkiye İş Bankası tarafından karşılanıyor.

ADAYLARDA ARANAN KOŞULLAR

T.C vatandaşı,

Babası hayatta olmayan,

Ailesinin maddi durumunun öğrenimini sürdürmesine yeterli olmayan,

Ocak 2002 sonrası doğmuş (Yaş düzeltmesi geçersizdir),

2011 – 2012 eğitim-öğretim yılında 3. sınıf öğrencisi olan,

Sağlık ve diğer yönlerden, yatılı okula kabulüne sakınca bulunmayan,

öğrencilerin aday kaydı için müracaatları uygundur. Uygun başvuru koşullarını taşıyan adayların, başvurularını 23 Mayıs’a kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

İstanbul için Sınav Merkezi:

Darüşşafaka Eğitim Kurumları     

•          2011 – 2012 eğitim–öğretim yılında Darüşşafaka’da toplam 927 öğrenci eğitim almaktadır.

•          Öğrencilerin yüzde 42’si kız, yüzde 58’i erkek öğrenciler oluşturmaktadır. Bu öğrencilerin yüzde 47’si İstanbul, yüzde 53’ü Anadolu’dan gelmektedir.

•          Tüm öğrenciler okul kampüsünde yaşamaktadır. 

•          Sınıflar 24 öğrenciden oluşmaktadır.

•          Her öğretmen başına düşen ortalama öğrenci sayısı 6.

•          Öğrenciler, İngilizce dil eğitimlerinin yanı sıra 6. sınıftan itibaren Fransızca veya Almanca dillerinden tercih ettikleri bir tanesini öğrenirler.

•          Her öğrenci bir enstrüman çalmakta ve bir spor dalı ile ilgilenmektedir.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.