banner

2013 engelli öğrenci burs ücretleri belli oldu




Özel eğitim kurumları burs miktarı belli oldu, Milli Eğitim Bakanlığı özel eğitim kurumları ve özel eğitim rehabilitasyon merkezleri burs ücreti belli oldu. 2013 Özürlü öğrenci burs ücretleri belli oldu. Burslar ne zamandan itibaren geçerli olacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından engelli öğrencilere 2013 yılında ödenecek burs miktarları belirlendi

Milli Eğitim Bakanlığı, 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere özel eğitim okulları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim gören özürlü öğrencilere katma değer vergisi hariç olmak üzere bireysel eğitim için aylık 386 lira, grup eğitimi için 109 lira burs verecek.

Maliye Bakanlığı'nın konuya ilişkin, ''2013 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Uygulama Tebliği'' Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Tebliğe göre, özürlü bireylerin destek eğitim giderlerinin bütçeden karşılanacak kısmına ilişkin olarak, Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında açılan özel eğitim okulları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde özürlü bireylere verilen destek eğitiminin bütçeden karşılanacak kısmı; katma değer vergisi hariç olmak üzere bireysel eğitim için aylık 386 lira, grup eğitimi için 109 lira olarak belirlendi.

Belirlenen tutarlar, Milli Eğitim Bakanlığı bütçesine bu amaçla konulan ödenekten, bu tutarları aşan kısmı ise ilgililer tarafından karşılanacak.

Tebliğ, 1 Ocak 2013 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.