banner

TEV’den 200 bin öğrenciye burs




Geçen sene 9 bin 500 öğrenciye burs veren Türk Eğitim Vakfı (TEV), bu yıl da öğrencilere hem burs verecek hem de okul öğrenci yurdu ve  eğitim merkezleri açarak eğitime katkı sağlayacak

TEV Genel Müdürü Günay, vakfın yürütme kuruluyla düzenlediği toplantıda, "Bu yıl dijital arşive geçilecek. 46 yıllık bilgi bankamızda web projeleri iyileştirilecek, gönüllülük sisteminin başlaması için çalışmalar artacak. Ayrıca yeni yurtlar da açılacak" dedi

Türk Eğitim Vakfı (TEV) Genel Müdürü Yıldız Günay, vakıf olarak bugüne kadar 200 binin üzerinde öğrenciye burs verdiklerini söyledi. Günay, "Bağışçılarımız ve bursiyerlerimizle mutluluk döngüsü içinde eğitimin önündeki engelleri kaldırmaya çalışıyoruz. Yeni dönemde de bu döngüyü devam ettireceğim ve daha geniş kitlelere ulaşacağız" diye konuştu.

Türk Eğitim Vakfı'nın Movenpick Otel'deki toplantıda vakfın yürütme kurulu üyeleri tanıtılarak, yeni dönem faaliyetleri hakkında bilgi verildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan TEV Genel Müdürü Yıldız Günay, 2012-2013 eğitim döneminde 9 bin 500 öğrenciye burs imkanı sağladıklarını söyledi. Şu an itibariyle bin 10 bağışçının bulunduğunu vurgulayan Günay, "Türkiye'nin her yerinde okul, öğrenci yurdu, eğitim merkezleri yaparak öğrencileri çalışmaya teşvik ettik. Kendi kaynağımızdan yurtiçi ve yurtdışında eğitim bursu vermenin yanında İngiltere, Hollanda, Almanya, Fransa, Danimarka ile yurtdışı eğitim bursu konusunda işbirliği yapıyoruz" dedi.

TEV, öğrencilere her konuda destek veriyor

Kuruldukları 1967'den bu yana bin 441'i yüksek lisans, doktora ve üst ihtisas eğitimi için yurtdışı olmak üzere yaklaşık 200 bin gence burs verdiklerini ifade eden Günay, "Vakfımız bursiyere parasal destek vermenin yanında onları geleceğe hazırlamak için, bir dizi bireysel gelişim ve kültürel destek programları yürütmektedir. Bursiyerlere staj yeri bulmakta, bilgilendirici toplantılar yaparak rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmeti verilmekte, ücretsiz İngilizce kursları ile moral gezileri düzenlemekteyiz. Yüksek öğrenim amacıyla büyük şehirlere gelen ve ciddi barınma sorunu yaşayan öğrencilere hizmet vermek için İzmir ve Trabzon'da iki kız yurdu açtık. Diğer illerde de yurtlar açacağız. Üstün zekalı ve özel yetenekli gençlere en uygun eğitim modeli uygulayan ve Türkiye'de tek, dünyada da benzeri az olan Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi 2001 yılından beri tarafımızdan işletilemeye devam ediliyor."

Göünüllülük sistemi hayata geçiyor

Bu yılla birlikte vakfın teknolojik altyapısının yenileneceğini ve sosyal medyada örgütlenme konusunda çalışmaların artırılacağını kaydeden Yılmaz Günay, şöyle devam etti: "Öncelikle geniş kitlelere ulaşmak için uzun vadeli stratejiler oluşturulmalıdır. Çağa öncülük etmek için çalışacağız. Eğitimde düşünce lideri tanımının içini hakkıyla doldurmalıyız. Bu yılki ana konu yeniliklerin entegrasyonu olacak. Dijital arşive geçilecek. 46 yıllık bilgi bankamızda web projeleri iyileştirilecek. Gönüllülük sisteminin hayata geçirilmesi için çalışmalar artacak. Performans temelli yönetime geçilecek. Bir gün çözüm ortağımız bağışçımız oluyor, bir gün başkası. Biz mutluluk döngüsünü, döndürmeye devam edeceğiz."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.