banner

‘Bekliyorum, öyle bir havada gel ki, vazgeçmek mümkün olmasın’




Garip Akımı’nın kurucularından Usta Şair Orhan Veli'nin ölümünün 63. yıl dönümü

Garip Akımı’nın kurucularından olan usta şair Orhan Veli 13 Nisan 1914’te İstanbul’da doğdu.

Şiirde ölçü, uyak ve sanatlı söyleyişlere karşı olan Kanık, her şeyin şiire konu olabileceğini savundu

Çocukluğu İstanbul'un Cihangir ve Beykoz semtlerinde geçen şair, babasının tayini ailesiyle birlikte Ankara’ya yerleşti.

En yakın arkadaşlarından Oktay Rıfat, Melih Cevdet ile 16 yaşında tanıştı. Bu iki arkadaşıyla birlikte lise yıllarında hazırladığı “Sesimiz” dergisinde ilk yazılarını yayımladı.

Liseyi bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Felsefe Bölümü'ne başladı. Ancak, 1935 yılında okuldan ayrılarak yükseköğrenimini yarıda bırakarak Ankara’ya döndü.

Askere gidene kadar PTT Genel Müdürlüğü’nde memurluk yaptı. Bu arada ilk şiirlerini 1936 yılı Aralık ayında Varlık Dergisi'nde Mehmet Ali Sel adıyla yayınladı.

Lise arkadaşları Oktay Rıfat ve Melih Cevdet Anday ile birlikte ‘Garip Şiir Akımı’nın öncülerinden oldu.

İkinci Dünya Savaşı nedeniyle askerlik uzatıldığı için 4 yıl askerlik yaptı. Askerlikten döndükten sonra 2 yıl kadar Ankara’da Milli Eğitim Bakanlığı Tercüme Bürosu’nda çalıştı. Ancak 1947’de Tercüme Bürosu’ndaki görevinden istifa etti.

La Fontaine’in masallarını şiirsel bir dille Türkçe’leştiren Kanık, Nasrettin Hoca öykülerini de şiire dönüştürdü.

1 Ocak 1949 tarihinden itibaren on beş günde bir yayımlanan Yaprak dergisini çıkarmaya başladı. 28 sayıyı tamamen kendi çabası ile çıkardı.

Bu dergiyi parasal güçlükler nedeniyle yayımlamayacak duruma gelince 1950 yılında Ankara'dan ayrılıp, İstanbul'a döndü.

Aynı yıl 10 Kasım'da bir haftalığına geldiği Ankara'da belediyenin kazdığı bir çukura düştü ve başından yaralandı. Bu kazadan iki gün sonra İstanbul’a dönen şair, 14 Kasım 1950’de bir arkadaşının evinde yemek yerken fenalaştı ve Cerrahpaşa Hastanesi'ne kaldırıldı.

Beyin kanaması geçirdiği anlaşılan usta şair, komaya girdi ve aynı gün hastanede yaşama veda etti.

Kanık, geniş katılımlı bir cenaze töreninin ardından Rumelihisarı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

36 yaşında aramızdan ayrılan Orhan Veli Kanık, ardında imzasını taşıyan ünlü dizeler bıraktı…

Kaynak Hürriyet

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.


Yorumlar   

 
0 # Josette 12-12-2014 11:04
Hmm it appears like your site ate my first comment (it was super long) so I guess I'll just sum it up what I submitted and say, I'm thoroughly enjoying your
blog. I too am an aspiring blog writer but I'm still new to everything.
Do you have any tips and hints for first-time blog
writers? I'd certainly appreciate it.

Here is my homepage :: cialis men
Cevap | Alıntıyla Cevapla | Alıntı
 
 
0 # Danielle 08-01-2015 15:26
Can I just say what a comfort to uncover someone that truly understands
what they are talking about on the internet. You certainly realize how
to bring an issue to light and make it important.
More people must check this out and understand this side of the story.
I can't believe you aren't more popular given that you most certainly possess the gift.


Look into my web page - cialis online canada
Cevap | Alıntıyla Cevapla | Alıntı
 
 
0 # Bill 27-09-2017 04:27
• You have posted a very detail document. I read all of your article and I really like it, I understand your point of view. * gmail sign up
Cevap | Alıntıyla Cevapla | Alıntı
 
 
0 # Netflix support 10-11-2017 00:11
You have written nice interesting blog. You are doing such a great job and providing well knowledge for everyone.
[url= http://www.netflixsupportnumber.com/]netflix help number
Cevap | Alıntıyla Cevapla | Alıntı
 
 
0 # Netflix support 10-11-2017 00:14
[quote name="Netflix support"]You have written nice interesting blog. You are doing such a great job and providing well knowledge for everyone.
help numberhttp://www.netflixsupportnumber.com/
Cevap | Alıntıyla Cevapla | Alıntı
 
 
0 # Brettclupe 04-01-2018 03:15
wh0cd1070264 orlistat alli Generic Tadalis advair prednisolone acetate buy vpxl
Cevap | Alıntıyla Cevapla | Alıntı
 
 
0 # KennethAroxy 04-01-2018 03:23
wh0cd1553860 generic viagra buy eurax
Cevap | Alıntıyla Cevapla | Alıntı
 
 
0 # BennyGiz 04-01-2018 04:02
wh0cd2521052 zoloft generic click for source tenormin 50
Cevap | Alıntıyla Cevapla | Alıntı
 
 
0 # AlfredHat 04-01-2018 06:36
wh0cd2037456 cialis soft 20mg propranolol abilify read more here advair
Cevap | Alıntıyla Cevapla | Alıntı
 
 
0 # Charlessleed 04-01-2018 09:46
wh0cd103072 hydrochlorothiazide propranolol 20 mg
Cevap | Alıntıyla Cevapla | Alıntı
 
 
0 # Brettclupe 04-01-2018 10:33
wh0cd1553860 cleocin over the counter cleocin gel without prescription BUY TADALIS SX motrin 600mg
Cevap | Alıntıyla Cevapla | Alıntı
 
 
0 # BennyGiz 04-01-2018 11:26
wh0cd3004648 triamterene generic clindamycin lipitor sildenafil citrate erythromycin
Cevap | Alıntıyla Cevapla | Alıntı
 
 
0 # KennethAroxy 04-01-2018 12:28
wh0cd2037456 vermox generic for levaquin rocaltrol without prescription ampicillin cialis
Cevap | Alıntıyla Cevapla | Alıntı
 
 
0 # Cash Advance 06-03-2018 02:20
payday loans online loans online online personal loans loans online
Cevap | Alıntıyla Cevapla | Alıntı
 
 
0 # Vincent 27-03-2018 01:38
Hеllo all, here every one iѕ sharing these familiarity, sⲟ it's good t᧐ read tһіs blog,
and I used to payy a quick visit tһis blog daily.


Ꮇу weblog ... mezo
Cevap | Alıntıyla Cevapla | Alıntı
 
 
0 # Velma 29-03-2018 05:27
If you would like to get much from this post then you have to apply these methods to your won web site.


Also visit my page: buy lumigan online usa
Cevap | Alıntıyla Cevapla | Alıntı
 
 
0 # Marco 30-03-2018 04:12
Hello i am kavin, its my first occasion to commenting anyplace, when i read
this paragraph i thought i could also create comment due to this good post.


Have a look at my blog post: buy lumigan drops
Cevap | Alıntıyla Cevapla | Alıntı
 
 
0 # Newton 04-04-2018 14:47
Thanks for sharing your thoughts. I truly appreciate your efforts and I am waiting for your further
write ups thank you once again.

Feel free to visit my page: Manar Ahmed
Cevap | Alıntıyla Cevapla | Alıntı
 
 
0 # Pedro 04-04-2018 15:36
Aw, this was an extremely good post. Taking the time and actual effort to generate a superb article… but what can I say…I procrastinate a whole lot annd don't seem to get anything
done.

Also visit my web-site: Ahmed Hassan
Cevap | Alıntıyla Cevapla | Alıntı
 
 
0 # Linda 05-04-2018 02:56
There's certainly a great deal to learn about this
subject. I love all the points you have made.

Here is my webpage; Doaa Hosny
Cevap | Alıntıyla Cevapla | Alıntı
 
 
0 # DustinLew 08-04-2018 05:43
cialis tadalafil 20mg sale
generic cialis
where to buy generic cialis over the counter
buy generic cialis
cialis super active dosage
generic cialis online
viagra vs cialis cost per pills
buy cialis
40 mg cialis dosage strengths
Cevap | Alıntıyla Cevapla | Alıntı
 
 
0 # Kendrick 13-04-2018 00:34
Ⅿу relatives always sɑy that I am killing my tіmе here at net,
hοwever I know I am getting experience ɑll the time by reading thes fastidious articles
ⲟr reviews.

Feel free to visit mу blog - roman online pharmacy reviews
Cevap | Alıntıyla Cevapla | Alıntı
 
 
0 # Will 15-04-2018 08:26
Hi there, its nice piece ߋf writing on tһе topic of media
print, ᴡe all be familiar ѡith media іs a wonderful source
of facts.

My website ... Ahmed Hassan
Cevap | Alıntıyla Cevapla | Alıntı
 
 
0 # Robertquift 22-04-2018 07:44
Best Price Viagra In Stores
Viagra Pills
Cialis American Express
What Is Kamagra Oral Gel
Cialis Extended Release
Viagra Price Walmart
On Line Viagra American Pharmacy
http://windoorce.be/yhsk/cialis/how-to-get-viagra-without-prescription/
http://dcoci.windoorce.be/cialis/viagra-generic-name/
http://kasynaonline.com/isgv/cialis/cialis-patent-expiration-date/

http://xn--80azeiic2b.xn--p1ai/uslad/jenskie-kofti-ot-proizvoditelya1/
http://clips-tv.ru/uslad/kupit-jenskie-djinsi-boyfrendi-s-dostavkoy/
A Href Buy Cialis A
Cialis Switzerland
Viagra Taking Effect Porn Photos
http://manual29.ru/uslad/puhoviy-kostym-jenskiy1/
Сайты Покупки Дешевой Одежды Доставка
Viagra Testosterone Mailorder
http://xn--80azeiic2b.xn--p1ai/uslad/kamuflirovannie-bryki/
Lilu Интернет Магазин Женской Одежды С Доставкой

Магазин брендовой одежды для беременных
Джинсы Монтана С Доставкой
http://greymzdbejy.manual29.ru/bluza/stilnie-djinsi-dostavka/
http://manual29.ru/blueqx/bluza/sportivnie-kostymi-jenskie-kitay/
http://electrocomfort-ekb.ru/bridesmaiddp/bluzais/bluzki-jenskie-nedorogo-internet-magazin-s-dostavkoy/
Блузки интернет магазин с доставкой
Размер брюк 42
Ангел Магазин Женской Одежды Доставка
http://fashionojymuo.novamakc.ru/dresess/jenskaya-odejda-pishnaya-krasavica/
http://x-factory.ru/golfin/bluzais/teplie-tuniki-dlya-devochek-s-dostavkoy/

http://rvgch.gloriafops.ru/koftasip/bluzki-jenskie-iz-shifona-kupit-v-internet-magazine/
http://gloriafops.ru/hfa/koftasip/gde-kupit-bluzki-v-omske/
Детская Блузка Купить Украина
http://tkl-trans.ru/jettasab/bluzka-s-rukavami-fonarik-kupit/
http://som.gloriafops.ru/koftasip/bluzku-krujevnuy-kupit/
http://gloriafops.ru/rduk/koftasip/krasivie-bluzki-na-noviy-god-kupit/
http://nzj.gloriafops.ru/koftasip/kupit-optom-jenskie-bluzki-rubashki/
Где Купить Женскую Блузку Рубашку
Купить Нарядную Блузку В Ярославле
http://kxl.gloriafops.ru/koftasip/polskie-bluzki-optom-kupit-v-moskve/

http://qljx.kovtksp.ru/dresess/bluzka-golubogo-cveta-kupit-v/
Где Дешево Купить Юбку И Блузку

Москва Бинарные Опционы Бинарные Опционы Кто Сколько Заработал Опцион Долей http://dresspfohwp.school870.ru/opcionvip/binarnie-opcioni-bez-vlojeniy-deneg-novichku/ http://menimlyod.school870.ru/opcionvip/testi-po-opcionu/ Стратегия На Бинарных Опционах 60 Секунд Видео В http://swimsuituaisct.hook-up.ru/opcionvip/registraciya-na-alpari-binarnie-opcioni/ Виталий Мартынов Опционы http://amk86.ru/fashionlb/opcionvip/otlichie-opcionov-ot-forvarda/ Forex Отзывы Людей http://printfax.ru/womanys/opcionvip/brokeri-binarnih-opcionov-otzivi-forum/ http://menimlyod.school870.ru/opcionvip/pravilo-raboti-s-opcionami/ Бонус Бинарные Опционы Программы Для Бинарных Опционов Сигналы Как Настроить Бинарный Опцион Как Торговать При Флете На Опционах 1 Реальный Опцион Это Фьючерс Опцион И Форвард http://sunglasseslau.vash-tort.ru/opcionvip/model-ocenki-opciona/ Бонус Опционы Опцион Что Такое Гарантийное Обеспечение http://alucardewxmxbf.printfax.ru/opcionvip/tovarniy-opcion-chto-eto/ Книга Опционы Фьючерсы И Другие Производные Финансовые Инструменты Опционы По Стохастику Бинарные Опционы И Московское Время
Cevap | Alıntıyla Cevapla | Alıntı
 
 
0 # Briangearl 04-05-2018 06:33
Hello https://www.viagramdz.com ; http://essaytgt.com ; http://paydaytgt.com ; http://cialisgrx.com ; http://viagraplc.com
Cevap | Alıntıyla Cevapla | Alıntı
 
 
0 # RichardSab 04-05-2018 10:51
Hello https://www.viagramdz.com ; http://essaytgt.com ; http://paydaytgt.com ; http://cialisgrx.com ; http://viagraplc.com
Cevap | Alıntıyla Cevapla | Alıntı
 
 
0 # Williambeemo 04-05-2018 18:23
Hello https://www.viagramdz.com ; http://essaytgt.com ; http://paydaytgt.com ; http://cialisgrx.com ; http://viagraplc.com
Cevap | Alıntıyla Cevapla | Alıntı
 
 
0 # RobertKit 05-05-2018 16:51
g https://viagraplc.com viagra triangle buy viagra online more viagra effects homemade viagra
Cevap | Alıntıyla Cevapla | Alıntı
 
 
0 # DennisAmign 05-05-2018 16:57
u http://mkbs.net/pharmacy/# online pharmacy
Cevap | Alıntıyla Cevapla | Alıntı
 
 
0 # DennisAmign 05-05-2018 20:07
k buy cialis online away buy cialis best time to take cialis http://www.tadalafilph24.com/
Cevap | Alıntıyla Cevapla | Alıntı
 
 
0 # Alisa 09-05-2018 12:20
It's great that you are getting ideas from this post as well as frfom oour discussion made at this place.


My weblog: Eye Lashes
Cevap | Alıntıyla Cevapla | Alıntı
 
 
0 # Ivy 10-05-2018 01:45
There's certainly a lot to learn ablut this
topic. I really like all of the points you made.



Feeel free to visit my web page eyelashes
Cevap | Alıntıyla Cevapla | Alıntı
 
 
0 # viorpArep 11-05-2018 19:17
Мое почтение
Знакомства в украине кировоградская александрия знакомства в абакан отзовы fm модулятор sony sp 02. лучшая ip камера для видеонаблюдения  смотря какие желания…  нет уж, без условий. Характеристики динамо-фонаря: Используйте любые методы оценки, оказавшиеся под рукой, затем полученную "разумную" оценку удвойте и для большей надёжности добавьте ещё три месяца (или три недели, или три года, в зависимости от масштаба проекта). глушилки для телефона Магнитолы ваз 2107 подробно магнитола novex nbx 102 китай схема знакомства для секса в г. Столбы для видеонаблюдения. Видеонаблюдение домофоны екатеринбург Кларион как снять бесплатное культурное высшее образование секс знакомства онлаин киев автомагнитола в. Этот импульс через конечный защищенный участок 6 телефонной линии 4 (фиг. 380 hd секс знакомства для 13 14 летних автомагнитолы 2 din на aveo штатная глушилка для плеера. беспроводная камера видеонаблюдения с поворотным механизмом tl sc4171g
Автомагнитола kv360 usbsd mmc видеорегистратор dvr под ноутбук автомагнитолы blaupunkt san diego cd32. усилитель сигнала кабельно эфирного tv
Позвольте попрощаться.
Cevap | Alıntıyla Cevapla | Alıntı
 
 
0 # Mihalovdar 12-05-2018 13:26
В наше время на рынке находится достаточно много компаний, которые выдвигают услуги в области полимерной продукции. Тем не менее, выбрать толковую организацию, которая занимается полным проектированием – тяжко. Вы сможете зайти на ИПР - Измельчитель полимеров роторный ресурс, где вам откроется колоссальный спектр услуг.

На 18ps.ru представлено оборудование для полимерпесчаной плитки, которое представлено по невероятно выгодной цене. Вы имеете шанс приобрести и установки для полимерпесчаных изделий, которое пользуется спросом. На ресурсе присутствует возможность получить информацию по всему комплексу оборудования шредер для переработки пластика купить .

Присутствует вероятность купить и полимер песчаное оборудование нескольких лет, которое будет в безупречном состоянии. Если вам нужно создать новый бизнес, то с содействием компании сделать это также в целом реально.
Cevap | Alıntıyla Cevapla | Alıntı
 
 
0 # Janet 13-05-2018 04:22
Magnificent goods from you, man. I've understand your stuff
previous to and you're just extremely excellent. I really like what you
have acquired here, really like what you're stating and
the way in which you say it. You make it entertaining and you still care for to keep it wise.
I can't wait to read mucfh more from you. This is actually a wonderful web site.



Feel free to visit my weblog - pharmacy app (Shantae)
Cevap | Alıntıyla Cevapla | Alıntı
 
 
0 # Cialiscek 14-05-2018 11:08
g generic ed drugs from india gate ed pills online buy tadalafil http://cialisviu.com
Cevap | Alıntıyla Cevapla | Alıntı
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile


Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.