banner

‘Efsane Papyon’ uğurlandı




"Efsane Papyon" olarak bilinen Prof. Dr. Arman Manukyan, Beyoğlu Üç Horan Ermeni Kilisesi'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından Şişli'deki Ermeni Mezarlığı'na defnedildi.

Geçirdiği kalp krizi nedeniyle tedavi gördüğü Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde 30 Aralık'ta hayatını kaybeden Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Arman Manukyan için Beyoğlu Üç Horan Ermeni Kilisesi'nde tören düzenlendi.

Törene, Türkiye Ermeni Patriği Vekili Aram Ateşyan, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, İşadamı, Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, UEFA Asbaşkanı ve FIFA İcra Kuruul Üyesi Şenes Erzik'in yanı sıra Manukyan'ın üniversite ve cemaat çevresinden çok sayıda dostu katıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş ise törene çelenk gönderdi.

Manukyan için Üç Horon Kilisesi'nde düzenlenen törende taziyeleri Arman Manukyan'ın eşi İstanbul Devlet Operası solistlerinden Alis Manukyan, kızı Gilda Manukyan ve oğlu Roy Manukyan kabul etti.

81 yaşında hayatını kaybeden Manukyan törenin ardından Şişli'deki Ermeni mezarlığı'na defnedildi.

Esprisi bol

Manukyan'ın sınıf arkadaşı iş adamı Rahmi Koç gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Çok iyi bir arkadaşımızı kaybettik. Esprisi bol, öğrenimi bol, akıllı bir arkadaşımızdı. Bu kadar erken aramızdan ayrılacağını tahmin etmedik. Gizli bir hastalığı varmış. Bizlere söylemedi'' dedi.

UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik de ''O bambaşka bir insandı. Sıradan bir 16 bin öğrenci yetiştirmedi. Çok önemli insanlar yetiştirdi. Ne mutlu ona https://sildentadal.com/. Ne mutlu bize'' şeklinde konuştu.

Arman Manukyan kimdir

Lise yıllarından sonra sürekli papyon taktığı için Türkiye'yi papyonla tanıştıran insan olarak bilinen ve adına ''Efsane Papyon'' isimli kitap yazılan Arman Manukyan, 1931 yılında İstanbul'da doğdu. İlk ve orta tahsilinden sonra 1945 yılında Robert Kolej'e girdi ve 1951 yılında Commerce Bölümü'nden mezun oldu.

Arman Manukyan, eylül 1958 yılından itibaren bilfiil 42 yıl BÜ'de öğretim üyeliğini sürdürdü. Çeşitli kez yapılan değerlendirmelerde en çok sevilen öğretim üyesi ünvanını kazandı, rektörlük tarafından onur ve üstün hizmet plaketine layık görüldü.

Tansu Çiller, Suna Koç, Güler Sabancı, Cem Boyner, Cefi Kamhi, İbrahim Betil, Neşe Erberk gibi çok sayıda ünlü ismin yetişmesine katkı veren Manukyan, aynı zamanda Ermeni Cemaati'nin önde gelen isimlerinden biriydi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.