banner

Nuri Bilge Ceylan'ın ‘Kış Uykusu’ filmi ne zaman gösterime giriyor?




Nuri Bilge Ceylan'ın ‘Kış Uykusu’ filmi Türkiye’de ne zaman gösterime girecek? ‘Kış Uykusu’ filmi ne zaman ve hangi sinemalarda gösterilecek? Nuri Bilge Ceylan’ın ‘Kış Uykusu’ filmi seansları…

Usta yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın, 67. Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye ödülüne layık görülen yeni filmi "Kış Uykusu", 13 Haziran'da sinemalarda gösterime girecek.

Yapımcılığını ZeynoFilm'in üstlendiği, başrollerini Haluk Bilginer, Melisa Sözen ve Demet Akbağ'ın paylaştığı "Kış Uykusu", 39 şehirde, toplam 123 sinemada, yaklaşık 150 salonda gösterime giriyor.

Dünya prömiyerini 67. Cannes Film Festivali'nde yapan, "Kış Uykusu", festivalden dünyanın en prestijli sinema ödüllerinden biri olan Altın Palmiye ile döndü.

"Kış Uykusu", festivalde aynı zamanda FIPRESCI Ödülü'ne de layık görüldü.

Film, eski bir tiyatro oyuncusu olan Aydın'ın, Anadolu bozkırlarının ortasında, adeta bir kış uykusuna yatmış gibi görünen ıssız bir mekanda, kendisiyle, hayalleriyle, sevdikleri ve taşrayla kurduğu ve düşe kalka sürdürmeye çalıştığı ilişkilerini konu alıyor.

Karı-koca ve kardeşlik bağları da dahil her türlü insan ilişkisinin, çaresizlik, hayal kırıklığı, önyargılar ve çıkışsızlıkla mühürlenmiş olan o ağır kapısını aralıyor...

Zeynep Özbatur Atakan'a ait ZeynoFilm'in ana yapımcılığında, Türkiye-Fransa-Almanya ortak yapımı olarak gerçekleştirilen "Kış Uykusu"nun Türkiye'deki yatırımcıları arasında Mars Cinema Group da bulunuyor.

Dağıtımcılığını Pinema Filmcilik'in üstlendiği "Kış Uykusu", 13 Haziran 2014 Cuma günü sinemalarda olacak.

"Ödül büyük bir sürpriz oldu"

67. Cannes Film Festivali’nde Nuri Bilge Ceylan’ın yönettiği "Kış Uykusu" filminin yapımcısı Zeynep Özbatur Atakan, Altın Palmiye ödülünü kazanmaktan çok mutlu olduklarını belirterek,  "Ödülün kendileri için büyük bir sürpriz olduğunu" ifade etti.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Zeynep Özbatur Atakan, "Uzun zamandır bu filmle ilgili çalışıyorduk, film yarışmada gösterildiği için elbette bir umudumuz vardı, ancak bu festivallerde ödül konusunda önceden tahmin çok yapmak zor" dedi.

Öte yandan, Nuri Bilge Ceylan’ın filminin Altın Palmiye ödülünü kazanması festivaldeki Türk standında bulunanları ve Türk sinemacıları sevince boğdu.

Türk standının yöneticisi ve Ankara Sinema Derneği Başkanı Ahmet Boyacıoğlu, "Türk sinemasının 100. kuruluş yıldönümünde ve 32 yıl aradan sonra bu ödülün gelmesinin çok anlamlı ve sevindirici olduğunu" söyledi.

Cannes Film Festivali’ne binlerce film arasından sadece 18 filmin yarışma için seçildiğini hatırlatan Boyacıoğlu, "Bu ödülün gerek Ceylan’ın sinema kariyeri gerek Türk sineması için önemli bir yeri olduğunu" kaydetti.

Cannes Film Festivali’nin sinema dünyasının mabedi olarak değerlendirildiğini belirten Boyacıoğlu, bu ödülün Türk filmlerinin yurt dışında daha iyi değerlendirilmelerine katkı yapacağını sözlerine ekledi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.