banner

Uzay Kampı’nda NASA Astronotuyla iki hafta




NASA Astronotu Michael J. Foreman, Uzay Kampı Türkiye’nin 28 Haziran - 4 Temmuz döneminde düzenlenen “E-Pal haftası” ve 5-11 Temmuz dönemindeki Uluslararası Yaz Kampı’nda katılımcılarla buluştu. Foreman dolu dolu geçen iki haftanın ardından Uzay Kampı Türkiye’den mutlu ayrıldı.

uzaykampi astronotABD'nin 239’uncu Bağımsızlık Yıldönümü ESBAŞ ev sahipliğinde kutlandı

ABD’nin bağımsızlığının 239. yıldönümü kutlamaları kapsamında Uzay Kampı Türkiye’nin ana kurucu firması olan Ege Serbest Bölgesi Kurucu ve İşleticisi A.Ş (ESBAŞ) ev sahipliğinde Uzay Kampı Türkiye’nin bahçesinde resepsiyon düzenlendi. Resepsiyona ESBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mary Tuncer, ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler, ABD’nin Türkiye Büyükelçisi John Bass ve eşi Holly Holzer Bass, NASA Astronotu Mike Foreman, İzmir vali yardımcıları İbrahim Ballı, Celal Ulusoy, Hüseyin İçten'in de aralarında bulunduğu, konsolos, fahri konsolos ve iş dünyasından kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. Uzay Kampı Türkiye’de eğitim gören ABD’li öğrenciler ve eğitimciler de büyükelçi ve astronotla tanışma şansına sahip oldular.

Uzay Kampı Türkiye’nin 15. Yılı Kutlandı

Astronot Foreman, E-Pal Haftası olarak bilinen özel program için yapacağı sunum öncesinde, Uzay Kampı Türkiye’nin 15’inci yıldönümü dolayısıyla hazırlanan kutlamaya katıldı. Günün anısına hazırlanan pastayı; ESBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mary Tuncer, ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler, Uzay Kampı Türkiye Direktörü Scott Woodham ve Astronot Mike Foreman birlikte kestiler.

Uzayla İlgili Deneyimlerini Paylaştı

Astronot Foreman uzayla ilgili deneyimlerini paylaşmak üzere Uzay Kampı Türkiye katılımcılarıyla buluştu. “E-Pal Haftası” olarak bilinen ve bu yıl 28 Haziran-4 Temmuz döneminde düzenlenen özel programa Türkiye’nin yanı sıra; ABD, Slovenya, Polonya, Kanada ve Bulgaristan’dan katılan yaklaşık 160 kişilik katılımcı grubu ve gazetecilerle bir araya gelen Foreman, astronot olmak için NASA’ya sekiz kere başvuru yaptığını ve kabul edilinceye kadar yıllarca beklediğini anlattı.

“Reddedildiğimde uzaya gitme hayalimden asla vazgeçmedim ve denemeye devam ettim” diyen Foreman, konuşmasında öğrencilere “Büyük hayaller kurun ve yaşamınız boyunca kendinize hedefler koyun. Fakat unutmayın ki her hedefinize ilk seferinde ulaşıyorsanız belki de yeterince yüksek hedefler belirlemiyorsunuzdur. Hedeflerinize ulaşmak için her gün bir şeyler yapın. Hiçbir hayalinizden vazgeçmeyin” mesajını verdi.

Gazetecilerle Röportajlar

2008 ve 2009 yıllarında 32 saat 19 dakikası “uzay yürüyüşü” olmak üzere yaklaşık 638 saat uzay uçuşu yapan Astronot Foreman’a basının ilgisi büyüktü. Astronot Foreman’ın Uzay Kampı Türkiye’de geçirdiği süre boyunca Uzay Kampı Türkiye aracılığıyla basınla birçok röportaj ve görüşme yapıldı.

Öğrencilerle Sohbetler

Astronot Michael J.Foreman tüm kamp katılımcılarıyla küçük gruplar halinde bir araya geldi. Öğrenciler uzay bilimleriyle ilgili merak ettiklerini birebir Astronot Mike Foreman’dan öğrenme ve birlikte fotoğraf çekilme şansına sahip oldular.

Katılımcı Öğretmenlerle Tanışma

Dünya’nın dört bir yanından Uzay Kampı Türkiye’ye öğrenci getiren, kendini bilime ve eğitime vermiş katılımcı öğretmenler de astronotla tanışıp sohbet ettiler.

Özel Sunumlar Gecesi Foreman ile Renklendi

Astronot Mike Foreman öğrenci ve öğretmenlerle birlikte “Kültür Paylaşım Gecesine” katılarak hazırlanan sunumları izledi. Yurt dışından pek çok katılımcıyı ağırlıyan programa farklı ülkelerden katılan öğrencilerin yaptıkları birbirinden ilginç ve eğlenceli sunumlar büyük ilgiyle izlendi.

Barbekü Partisi ve Dans

Yaz kamplarına özgü bir diğer sosyal aktivite de barbekü partileri. Kampın son akşamı düzenlenen ve veda niteliği taşıyan bu etkinlikte tüm katılımcılar Astronot Foreman ile birlikte şarkılar söyleyip, dans ettiler. Uzay Kampı Türkiye 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılında düzenlenecek Uluslararası Yaz Kampı programında da bir NASA astronotunu öğrencilerle buluşturmayı planlıyor. İlgili bilgileri www.uzaykampiturkiye.com adresinden takip edebilirsiniz.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.