banner

Samsung, Apple’dan öyle bir intikam aldı ki...




Samsung Apple'a 30 kamyon dolusu bozuk para gönderdi

Apple ile arasındaki patent davasında 1 milyar dolar ödemeye mahkum olan Samsung, inanılmaz bir ödeme yolu seçti.

Apple ile Samsung arasında dünyanın pek çok yerinde açılmış patent davaları bulunuyor. İki teknoloji devi ise bu davalar arasında en çok ABD'de açılanı önemsiyordu. Geçtiğimiz günlerde ABD'deki mahkeme dava sonucunu açıkladı ve Samsung Apple'a 1 milyar dolar ödemeye mahkum edildi.

Samsung yönetimi ise ödemeyi yapmak için akıl almaz bir yol tercih etti. Bozuk para halinde 1 milyar dolar doldurulan 30'dan fazla kamyon, geçtiğimiz sabah Apple'ın California'daki merkezine ulaştı. Kapıdaki görevlilerin 'Bir yanlışlık olmuştur' demelerine karşı gerçek, Apple CEO'su Tim Cook ile Samsung CEO'su Kwon Oh Hyun'un konuşmasından sonra ortaya çıktı.

Samsung, mahkemenin verdiği kararda bulduğu bir açığı değerlendirmişti. Verilen kararda 1 milyar doların nasıl ödeneceği belirtilmiyordu. Samsung da bu rekor tazminatı bozuk para olarak ödemeyi tercih etti. Yaklaşık 20 milyar adet 5 sent ile doldurulan kamyonları sabah saatlerinde şirket bahçesinde gören çalışanlar şaşkınlıklarını gizleyemezken Tim Cook, Samsung'un intikamını 'adilik' olarak yorumladı.

Galaxy tab aklandı

ABD'deki savaşın sonucuna bakıldığında Samsung kaybetmiş gibi görünse de, uzmanlar Güney Koreli şirketin akıllı cep telefonu piyasasındaki liderldiğini kuvvetlendirdiği görüşünde. 2012'nin Nisan-Haziran döneminde 50 milyon cep telefonu satarak Apple’ı ikiye katlayan Samsung, 4.5 milyar dolar kâr elde etti.

Samsung’un, Galaxy Tab serisi tabletleri ise dava sonunda aklandı. Jüri, Galaxy Tab’ın iPad’i kopyalamadığı kararını verdi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.