banner

Rektörlük yaptığı üniversitede okuyacak




Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, üniversitede tezsiz yüksek lisans programına kayıt yaptırdı.

Rektör Prof. Dr. Birincioğlu, AA muhabirine, 1987 yılında Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı'nda ihtisas yaptığını, daha sonra sırasıyla Anadolu Üniversitesi Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi ve son olarak Anadolu Üniversitesi Uzaktan Eğitim Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bölümü'nü tamamladığını anlattı.

Yeni eğitim döneminde, 2 yıldır rektörlüğünü yaptığı üniversitede kamu yönetimi sahasında tezsiz yüksek lisans programına kaydolan Birincioğlu, ''Eğitim hayatımız devam ediyor. 5. akademik programı tamamladık. Şimdi tezsiz yüksek lisans çalışmasına başlayacağız. Eğitimin sınırı yok'' diye konuştu.

''Bizler aslında profesyonel öğrencileriz''

Rektörlük görevinin yanı sıra eğitim sürecine ara vermemesindeki asıl amacın ''gençleri cesaretlendirmek'' olduğunu dile getiren Birincioğlu, şunları kaydetti:

''Bu eğitim sürecinin bana kariyer açısından veya ekonomik olarak bir katkısı yok. Yapmış olduğum eğitim daha ziyade sembolik nitelikte. Gençlere örnek olup onları cesaretlendirmeyi amaçlıyorum. Bu sayede birçok konuda kendimizi yenileme, öğrenme fırsatı buluyoruz. Bizler aslında profesyonel öğrencileriz. Çevremdeki birçok meslektaşımı etkilediğimi de görüyorum. Onlar da belli programlara kaydolup yeni eğitimler alıyorlar. Hem öğrencilerle bir arada olmak, hem onları teşvik etmek, hem programların gidişatını görmek yönünden eğitim sürecini devam ettiriyorum.''

Hayatındaki ilginç anekdot

Hayatındaki ilginç bir anekdotu da anlatan Birincioğlu, Anadolu Üniversitesi'nde okuduğu yıllarda ADÜ kurulmamasına rağmen arkadaşlarının kendisine ''Aydın Üniversitesi Rektörü'' diye hitap ettiğini kaydetti.

Prof. Dr. Birincioğlu, ''Üniversitedeyken herkesin bir lakabı vardı. Benim ki de rektördü. 1987'de arkadaşlarım Aydın Üniversitesi Rektörü derlerdi. Aydın'a üniversite 1992 yılında kuruldu. Şimdi de rektör oldum. Arkadaşlarımın temennisi yıllar sonra yerine geldi'' şeklinde konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.