banner

Rektörden örnek alınacak uygulama




Rektör, öğretim görevlileri için tahsis edilen lojmanın bir kısmını öğrencilere yurt olarak tahsis etti

Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, "Gerekirse biz çadırda kalırız, ama öğrencilerimizi dışarıda bırakmayız" diyerek öğretim görevlileri için tahsis edilen lojmanın bir kısmını üniversitede eğitim gören öğrencilere yurt olarak tahsis etti. Türkiye Yardım Sevenler Genel Merkezi'nin aracılığı ile Rum kökenli bir kadının üniversitenin kampüs inşaatının devam ettiği alanda 200 kişilik bir öğrenci yurdu yaptırdığını ifade eden rektör Korkmaz, "Peki soruyorum yurt yaptıracağız diye atıp tutanlar nerede, işadamlarımız nerede? Rum kökenli kadın bizim derdimizle ilgileniyor, onlar verdikleri sözleri tutmuyor" dedi.

1998'de kurulan Ardahan Üniversitesi'nin kuruluşundan bu yana rektörlüğünü yapan ve her aşamasında büyük emeği bulunan, bazı masrajları öğretim üyeleriyle birlikte cebinden karşıladığı bilinen Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, örnek bir davranışa imza attı. Öğrencilerin barınma konusunda büyük sıkıntılar yaşadığını, sırf bunun için birçok öğrencinin eğitimini bırakarak geri döndüğünü belirten Rektör Prof. Dr. Korkmaz, "Yurt sorunumuz var. 600 öğrencinin kaldığı bir yurt var, inşaat halinde bir yurt daha yapılıyor ama tamamlanmadı. Ev kiraları 400-500 lira arası. Öğrencilerin bu konuda büyük sıkıntıları var. Bunu aşmak için yönetimdeki arkadaşlarımızla birlikte her türlü fedakarlığı yapmaya çalışıyoruz" dedi.

"ÇADIRDA DA YATARIZ"

Öğretim görevlilerinin barınmaları için alınan binanın bir kısmını öğrencilere yurt olarak tahsis etme kararı aldıklarını ifade eden Prof. Dr. Korkmaz, "Binanın 1. ve 2. katlarını yurt olarak öğrencilerimize vereceğiz. Bunun için o bölümlerde tadilat yapıyoruz. Burada üniversitemizde eğitim gören yabancı uyruklu öğrenciler kalacak. Diğer 16 daireyi de öğretim görevlileri için lojman olarak tahsis ettik. Öğrencilerimiz sıcak bir ortamda barınsın, biz çadırda da yatarız" dedi.

"RUM KÖKENLİ KADIN BİZİM DERDİMİZLE İLGİLENİYOR, İŞADAMLARIMIZ NEREDE?"

Türkiye Yardım Sevenler Genel Merkezi'nin aracılığı ile Vasifiye Eriş adlı Rum kökenli bir kadının üniversitenin kampüs inşaatının devam ettiği alanda 200 kişilik bir öğrenci yurdu yaptırdığını ifade eden Rektör Korkmaz, "Yurt bitti, ancak alt yapı, çevre düzenleme sorunu var. Bu nedenle bu yurdu gelecek yıl hizmete sokacağız. Peki soruyorum yurt yaptıracağız diye atıp tutanlar nerede, işadamlarımız nerede? Rum kökenli kadın bizim derdimizle ilgileniyor, onlar verdikleri sözleri tutmuyor" diye konuştu.

(habertürk)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.