banner

Bu sefer ‘engelliler’ engelsizleri istihdam etti




Kastamonu'da engelli derneği öncülüğünde açılan tekstil atölyesinde, hiçbir engeli olmayan ev hanımları çalışma fırsatı buldu.

engellilerden engelsizlere işKastamonu'da engelli derneği öncülüğünde açılan tekstil atölyesinde, hiçbir engeli olmayan ev hanımları çalışma fırsatı buldu. Türkiye Sakatlar Derneği Kastamonu Şubesi'nin başlattığı kursa katılan 49 ev hanımı, hem meslek sahibi oldu hem de evlerine ek gelir sağlamaya başladı.

Türkiye Sakatlar Derneği öncülüğünde 49 ev hanımının kursiyer olarak çalışmaya başladığı tekstil atölyesi, Derneğin yanı sıra İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi arasında imzalanan ortak protokolle kuruldu.

Protokol çerçevesinde; eğitmen ve kurs programlarını Halk Eğitim Merkezi, çalışanların maaş ve sigortalarını İŞKUR, geri kalan tüm giderleri ise Dernek karşılıyor.

Kursiyer ev hanımları haftanın 5 günü katıldıkları kurs için aylık 400 lira ücret alıyor. 4,5 ay süren kursun sonunda ise başarı gösteren kursiyerler atölyede daimi istihdam edilecek.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.