banner

Konteyner kentin altın kızları




Yaşadıkları konteyner kentte kano ile tanışan iki depremzede kız çocuğu, katıldıkları şampiyonadan altın madalyayla döndü.

Van depreminden sonra yaşadıkları konteyner kentte kano sporu ile tanışan iki depremzede kız çocuğu, katıldıkları Türkiye şampiyonasından altın madalyayla döndü.

23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen depremlerde büyük acılara sahne olan Van'da, şimdilerde, depremden sonra hayata tutunan insanların elde ettiği başarı kutlanıyor.

Depremde evleri ağır hasar gördüğü için konteyner kente yerleştirilen ve amca kızları olan 10 yaşındaki Sibel Ezgi ile 11 yaşındaki Elif Zirek, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün konteyner kentlerde yaşayan depremzede çocuklar için başlattığı proje kapsamında kano sporuyla tanıştı.

Van Gölü'nde haftanın belirli günlerinde antrenörler gözetiminde gerçekleşen kursa katılan Sibel ve Elif, kısa sürede önemli mesafe alarak, Haziran ayında Sakarya'da düzenlenen ''Durgunsu Türkiye Şampiyonası''na Van Edremit Gençlik ve Spor Kulübü adına katıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Şampiyonada, iki Türkiye birinciliği ve iki Türkiye ikinciliği elde ederek kente dönen Sibel ve Elif, elde ettikleri başarıyla aynı zamanda Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde de bir ilki gerçekleştirdi.

Şampiyonadan döndükten sonra antrenmanlarına ara vermeden devam eden küçük kanocular, antrenörleri Yusuf Ürün gözetiminde çalışmalarını sürdürüyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.