banner

Muşlu öğrencilerden 15 dilde konser




Damla Sanat ve Kültür Merkezi Derneği'nce (DSKM), SODES projesi kapsamında oluşturulan Damla Lale Korosu, 15 dilde konser verdi.

Muş Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde düzenlenen konserde, öğrenciler Türkçe, Kürtçe, Rumca, Fransızca, İspanyolca, İngilizce, Arnavutça, Boşnakça, Zazaca, Almanca, Portekizce, Yunanca, Rusça, Sırpça ve İtalyanca şarkılar seslendirdi.

Kentteki çeşitli okullarda eğitimlerini sürdüren 30 öğrenciden oluşan koro, seslendirdiği şarkılarla izleyicilerden beğeni topladı.

Konseri dinleyen Vali Ali Çınar, Muş'un gelişmesi, kalkınması, ekonomik, sosyal ve kültürel alanda da yükselmesi için çaba gösterdiklerini söyledi.

Çocukların eğitim sürecinde, özel yeteneklerini sergilemesini istediklerini ifade eden Çınar, şöyle konuştu:

''Bu proje yaklaşık 1 yıl önce SODES kapsamında kabul edilmişti. Şimdi de uygulandı. Bu yıl proje çağrımızda bu tür projelere destek verme imkanımız olur. Bazı çocuklarımızın resim, saz çalma ve spor yapma gibi yetenekleri var. Her alanda çocuklarımızın bireysel yeteneklerini keşfedip bunları geliştirmeyi amaçlıyoruz.''

DSKM Başkanı Sinan Bulakçıbaşı ise ilk etapta projeyi uygulamak ve öğrencilere ulaşmak için, okul okul, ev ev dolaştıklarını ve 300 öğrenciye ulaştıklarını ifade etti.

Bu öğrenciler arasından 30 kişi seçerek koro oluşturduklarını anlatan Bulakçıbaşı, ''25 kişi de enstrüman için belirlendi. Bu kapsamda toplam 55 kişiye eğitim verildi. Bu eğitimler için 120 enstrüman alındı. Korodaki çocukların her biri, 2 enstrüman çalmayı öğrendi'' dedi.

Konseri Emniyet Müdürü Muharrem Durmaz, Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Baro Başkanı Zahit Söylemez, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şihmus Sinecem, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş izledi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.