banner

Rektör tiyatro sahnesinde




Türkiye’nin en genç rektörü unvanına sahip Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, "Komşu Köyün Delisi" adlı oyunda arzuhalci rolüyle seyircilerin karşısına çıktı.

Türkiye'nin "en genç rektörü" unvanına sahip Orbay, Üstün Dökmen'in yazdığı, Atilla Özgen'in yönettiği, Amasya Üniversitesi Tiyatro Kulübü öğrencilerinin sahneye koyduğu "Komşu Köyün Delisi" adlı iki perdelik komedide rol aldı.

Eğitim Fakültesi Kongre Merkezinde perdenin açılmasının ardından Prof. Dr. Orbay'ı arzuhalci rolü ile sahnede gören öğrenciler ve üniversite personeli, şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Sahnedeki performansı ile beğeni toplayan genç rektör, seyircilerden alkış aldı.

Oyunun ardından AA muhabirine açıklama yapan Orbay, Amasya Üniversitesi olarak eğitim ve öğretim faaliyetlerinin yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetlere de önem verdiklerini söyledi.

"Bu tür sosyal ve kültürel faaliyetlerde öğrenci kulüplerimiz önemli görevler alıyor" diyen Orbay, şöyle devam etti:

"Tiyatro Kulübü öğrencilerimiz bu oyunda benim de rol almamı istediler. Ben de kendilerini kırmadım. Büyük bir mutlulukla, birkaç denemeyle sahnede rol aldım. Oyuncuların duyduğu heyecan ve mutluluğu yaşamış oldum. Üniversitemizde bu tür faaliyetleri desteklemeyi, desteklemenin dışında da bizzat içinde olmayı arzu ediyoruz."

"Tiyatro sanatının daha zor olduğunu düşünüyorum"

Sahneye çıkmadan önce büyük bir heyecan yaşadığını anlatan Orbay, duygularını şu şekilde dile getirdi:

"Sahne arkasında sıramı beklerken çok heyecanlandım. Sıra bana geldiğinde taktik gereği seyircileri görmediğim ve yok gibi hissettiğim için rolümü büyük bir rahatlık içinde sunduğumu düşünüyorum. Bir ders anlatırken yaşadığım heyecandan daha farklı bir heyecan duydum. 'Rektör mü, oyuncu mu olmak zor' konusunda, her birinin kendisine yönelik zorlukları var diyebilirim ama oyunculukta ilk tecrübem olduğu için tiyatro sanatının daha zor olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda tiyatroya, sanata dışardan bakmak yetmiyor, bazen içinde olup o sahneyi, o atmosferi teneffüs edip, onların emeklerinin kıymetli olduğunu bizzat yaşamakta fayda var."

Öğrenciler ise sahnede Rektör Orbay'ı gördüklerinde çok şaşırdıklarını ifade ederek, Orbay'ın rolünü başarıyla oynadığını belirtti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.