banner

Derslig yeni eğitim – öğretim yılına daha güçlü hazırlanıyor




Akıllı eğitim platformu Derslig, öğrenci ve öğretmenlere sunduğu ilk”ler sayesinde hızlı büyümesini sürdürüyor. Genç bir platform olarak kısa sürede 200 binin üzerinde öğretmen ve 1 milyonun üzerinde öğrenci tarafından kullanılmaya başlayan Derslig, 2022 – 2023 eğitim öğretim yılında 200’ün üzerindekurumu, yeni nesil eğitim olanakları ile buluşturdu. 

mehmet_ozdemir_dersligDijitalleşmenin etkisiyle tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de online eğitim pazarı büyümeye devam ediyor. Hem dünyada hem de ülkemizde milyonlarca dolarlık bir büyüklüğe sahip olan teknoloji destekli online öğrenim platformları, globaldeki büyümesini sürdürürken Türkiye’de de hızlı şekilde büyüyor.
2018 yılında online eğitim sektörüne giriş yapan ve Hız Şirketler Grubu bünyesinde güçlenerek ilerleyen Derslig, bugün online eğitim platformları arasında önemli oyunculardan biri haline geldi. Öğretmenlere ve öğrencilere sunduğu yeni özellikler sayesinde sektörde fark yaratan platform; öğrencilere animasyon destekli konu anlatımları, interaktif içerikler ve yeni nesil sorular, yapay zekâ destekli geri bildirimler ile interaktif zaman çizelgesi gibi pek çok özellik sunuyor. Öğretmenlerin ise eğitim-öğretim süreçlerinde ihtiyaçları olabilecek her içeriğe kolayca ve ücretsiz ulaşabilmesini sağlıyor.
Derslig bugün; 200 binin üzerinde öğretmen, 1 milyonun üzerinde öğrenci, 200’ün üzerinde kurum tarafından kullanılıyor. 

YENİ DÖNEME ÇOK DAHA GÜÇLÜ HAZIRLANIYOR
2022 – 2023 yılındabinlerce öğrenci ve öğretmeni yeni nesil eğitim içerikleri ile buluşturan akıllı eğitim platformu, dönem içerisinde 10.000 öğrenciye başarı sertifikası gönderirken 578 kurumu ile geleceğin eğitim içerikleri ile tanıştırdı. Hizmet verdiği kurumların başarılarını ödüllendirmeyi de ihmal etmeyen platform, Derslig’in içindeki okul başarı sıralamasını gösteren “Okul Ligleri” bölümünde şampiyon olan 18okula kupa hediye etti. Kurumlar ve öğretmenler ile eğitim dünyasını değerlendirmek üzere bir araya gelerek dönem içinde; 37 kez kurumsal seminer gerçekleştirdi.
Yeni eğitim – öğretim yılında da bir önceki yılın üzerine çıkarak çok daha güçlü adımlar atmak istediklerinin altını çizen Derslig Kurucu Ortağı Mehmet Özdemir, “Eğitimde, yeni dönemde de hedeflerimizi büyüterek daha fazla öğrenci ve öğretmeni yeni nesil içeriklerle buluşturmayı ve onların başarılarına katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Geleceğin eğitimine yön veren lider bir eğitim platformu olmak için heyecanla çalışmalarımıza devam edeceğiz. Derslig olarak, öğrencilerin potansiyellerini keşfetmelerine, öğretmenlerin yetkinliklerini artırmalarına ve eğitimin gücünü topluma yaymaya kararlıyız.” dedi.

derslig_kurumsal_hizmetlerKİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ GÜÇLENDİRME PROGRAMI
Kurumlara sunduğu özellikler ile ön plana çıkan Derslig, derslere destek, sınavlara hazırlık seti olarak platform içinde her kazanıma ait animasyon konu anlatımları interaktif içerikler binlerce video çözümlü soru sunuyor. Bunun yanı sıra birleştirilmiş karne özelliği sayesinde kurumlara, öğrencilerin girdiği tüm sınav sonuçlarını tek ekranda görüntüleyebilme olanağı tanıyor. Kişiselleştirilmiş deneyimlerin günümüzde büyük önem kazandığı ve her bir öğrencinin öğrenme sürecinin özel olduğu yadsınamaz bir gerçeğinden yola çıkan Derslig, güçlendirme merkezi özelliği ile sınav sonuçlarına göre yapay zekâ destekli olarak her bir öğrenci için akıllı program oluşturabilmeye olanak tanıyor. Ayrıca bu özelliği öğrencilerin eksikliklerini denetlemek için her öğrenciye özel hazırlanan akıllı soru bankaları ile destekliyor. Aynı zamanda etkin bir takip ve raporlama özelliği de sunan platform üzerinden öğretmenlere; öğrencileri ödevlendirebilme, sınav sonuçlarına göre eksikliklerin giderilip giderilmediğini takip edebilecekleri bir gelişim raporu alabilme imkânı veriliyor.
 

YÖNETİCİLERİN TÜM KURUM BİLGİLERİNE RAHATÇA ULAŞABİLECEĞİ SİSTEM
Derslig ayrıca yöneticilerin kurumdaki tüm öğrenci ve öğretmenlerin faaliyet bilgilerine kolayca erişebilmesine olanak veren bir sistem de sunuyor. Zincir okul, kampüs ve okul yöneticileri ise Derslig üzerinden kurumlarındaki tüm öğrenci ve öğretmenlerinin aktifliklerini takip ederek hem öğretmenlerinin hem de öğrencilerinin Derslig içinde yaptıkları çalışmalara dair tüm detaylara kolayca erişerek raporlamalara ulaşabiliyor.Zincir okul yöneticileri tüm kampüslerinin karşılaştırmasını ana ekranda görebilme ve gerekli filtreleme işlemlerini yaparak okul düzeyini seçerek farklı kampüslerdeki aynı okul düzeylerini karşılaştırabilme özelliğine de erişebiliyor.Kampüs yöneticileri ise yine sistem üzerinden kampüsüne bağlı tüm okul seviyelerinin karşılaştırmasını ana ekranda görüntüleyebiliyor. Ayrıca tüm yöneticiler kurumlarına bağlı öğrencilerin tüm ders istatistiklerini görebilmekle birlikte öğrencilerin bilgilerini de sistem üzerinden düzenleyebiliyor. Aynı zamanda kurumdaki öğretmenlerin de ders işleme ve ödevlendirme verilerine, ayrıntılı olarak ulaşabiliyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.