banner

2013 ÖSYS Tercih Kılavuzu yayınlandı




ÖSYM, 8-18 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan üniversite tercihleri için 2013 ÖSYS Tercih Kılavuzu’nun aslını yayınladı.

2013 ÖSYS Tercih Kılavuzu için Tıklayın

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan 2013 ÖSYS Tercih Kılavuzu’nun aslı bugün ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinde yayınlandı. Üniversite adayları tercihlerini yayınlanan bu kılavuz doğrultusunda yapacak. ÖSYM, adaylara tercih kılavuzu göndermeyecek.

ÖSYM’den yapılan açıklamada, 2013-2014 öğretim yılı yükseköğretim programlarına kayıt tarihlerinin de 12-20 Ağustos 2013 olarak yeniden belirlendiği belirtildi.

Tercihlerin nasıl yapılacağı konusunda ÖSYM, adayların tercihlerini isterlerse bir başvuru merkezi aracılığıyla, isterlerse internetten kendilerinin bireysel olarak yapabileceklerini belirtti. Açıklamada, “Başvurularını internetten yapmak istemeyen adaylar doldurdukları Tercih Formu ve nüfus cüzdanı/pasaportları ile birlikte istedikleri bir başvuru merkezine tercih için başvuracaklardır.” denildi.

ÖSYM’den yapılan açıklama şöyle;

2013-ÖSYS tercih işlemleri, 8 Temmuz 2013 tarihinde başlayacak ve 18 Temmuz 2013 tarihinde sona erecektir.

 2013-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet yayımlanmıştır. Adaylara kılavuz satışı yapılmayacaktır. 

 Tercih işlemleri, Kılavuzda belirtilen esaslar uyarınca gerçekleştirilecektir. Tercih yapacak adayların, Kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini buna göre yapmaları gerekmektedir. Kontenjanların bulunduğu Tabloların son sütunlarında yer alan 2012-ÖSYS sonuçlarına ait bilgilerin, bir programın ne ölçüde tercih edildiğini göstermekle birlikte 2012-ÖSYS sonucu ortaya çıkan değerler olduğu unutmamalıdır.

Adaylar tercihlerini isterlerse bir başvuru merkezi aracılığıyla, isterlerse internetten kendileri bireysel olarak yapabileceklerdir. Başvurularını internetten yapmak istemeyen adaylar doldurdukları Tercih Formu ve nüfus cüzdanı/pasaportları ile birlikte istedikleri bir başvuru merkezine tercih için başvuracaklardır.

2013-2014 öğretim yılı yükseköğretim programlarına kayıt tarihleri, 12-20 Ağustos 2013 olarak yeniden belirlenmiştir.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.