banner

İmam hatipler ‘ayrı okul’ mu?




Taha Akyol, Hürriyet Gazetesi’ndeki bugünkü yazısında imam hatip okullarının toplumsal bütünlüğe zarar veren ‘ayrı okullar’ olarak düşünülmemesi gerektiğini belirtti. İşte Akyolu’un bugünkü yazısı…

İmam hatipler ‘ayrı okul’ mu?

İMAM hatip okulları toplumsal bütünlüğe zarar veren ‘ayrı okullar’ değil mi?!

Kürtçe ve okul konusundaki yazımda, Kuzey İrlanda’dan örnek vermiştim. Katolik ve Protestan öğrencilerin ta geçmişten beri ayrı okullara gitmesi, birbirlerine karşı sosyalize olmalarına yol açmış, toplumsal bölünme keskinleşmişti. Anadilin öğrenilmesi ve kullanılması demokratik haktır fakat, “ayrı okul” tuzağına düşmemek gerekir, diye belirtmiştim.

Çok sayıda soru geldi; imam hatipler de böyle değil mi?

İçten sorular vardı... Amacı soru olmayıp, “Hadi itiraf et, imam hatipler de böyle” diyenler de...

Yazının devamı için Tıklayın

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.