banner

2013 DGS ek yerleştirme başvuruları başladı




Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ek yerleştirme tercih işlemleri 10-14 Ekim 2013 tarihleri arasında ÖSYM’nin internet sitesinden bireysel olarak internet aracılığıyla yapılacak. DGS'de bir yükseköğretim programına yerleşen adaylar ek yerleştirmeden yararlanamayacak.

DGS başvuru ve başvuru kılavuzu için Tıklayın

DGS ek yerleştirmeden hangi adaylar yararlanabilir? DGS ek yerleştirme için başvuru şartları neler? 2013 DGS'de yerleşen adaylar ek yerleştirme yapabilecek mi?

2013 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ek yerleştirme tercih işlemleri bugün başladı. Adaylar tercihlerini ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak 14 Ekim’e kadar yapabilecek.

Kimler DGS’de ek yerleştirmeden yararlanabilir?

ÖSYM, Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuruları ile ilgili yaptığı açıklamada, DGS Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adayların ek yerleştirmede tercih yapamayacağını belirtti. İşte DGS ek yerleştirmeden kimlerin yararlanabileceği ile ilgili açıklama;

2013-DGS Merkezì yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değildir. Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için, 2013-DGS’ye girmiş ve 2013-DGS merkezî yerleştirme ile hiçbir programa yerleştirilmemiş olmak gerekir. Bunun dışında aşağıdaki kurallar geçerli olacaktır:

- Tablo-1’de yer alan yükseköğretim lisans programlarını; ilgili puanı hesaplanmış, ön lisans mezuniyet alanı Tablo-3’e uygun tüm adaylar tercih edebilecektir.

- Boş kalan kontenjanlara ek yerleştirme yapılırken, taban puan şartı aranmayacaktır.

- Ek yerleştirmede adaylar en fazla 30 tercih yapabileceklerdir

ÖSYM’den yapılan duyuru şöyle;

2013-DGS Ek Yerleştirme tercih işlemleri 10-14 Ekim 2013 tarihleri arasında ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapılacaktır. Adaylar tercihlerini, TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak bireysel olarak internet aracılığıyla yapacaklardır. Yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin internet sayfasında yayımlanacak, adaylara yerleştirme sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

2013-DGS Ek Yerleştirme ile ilgili tablolar ve diğer bilgilere aşağıdaki bağlantılardan erişilebilecektir. Ek Yerleştirme için ayrıca bir kılavuz hazırlanmayacaktır. Adayların bu bilgileri dikkatle inceleyip tercihlerini yapmaları gerekmektedir. Adayların yükseköğretim programlarını tercihleri arasında gösterebilmeleri için bu programların koşullarını karşılamaları gerekir. Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar tercih süresi içinde tercihlerini değiştirebileceklerdir.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.