banner

2014 ÖSYS başvuruları 2-15 Ocak tarihleri arasında alınacak




YGS ve LYS’ye girmek isteyen adaylar için 2014 ÖSYS’ye başvuru tarihleri açıklandı

Eğitimtercihi- ÖSYM, üniversite sınavına girecek adaylar için hazırladığı 2014 ÖSYS Aday El Rehberine göre, 2014 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) başvurularının 2-15 Ocak 2013 tarihleri arasında alınacağını duyurdu.

ÖSYM, 2014 ÖSYS başvuru tarihleri ile ilgili adaylara ön bilgi vermek amacıyla 2014 ÖSYS Aday El Rehberi kitapçığı hazırladı. Aday El Rehberi kitapçığında yer alan bilgiye göre, YGS ve LYS için 2014 ÖSYS başvuru tarihleri 2-15 Ocak olarak açıklandı.

2014 ÖSYS Aday El Rehberini indirmek için Tıklayın

ÖSYM'den şu açıklama yapıldı;

2013 yılı ÖSYS ile ilgili olarak tüm tercih ve yerleştirme işlemlerinin tamamlanmasının ardından Merkezimiz tarafından, 2014-ÖSYS süreci başlatılmıştır.

2014-ÖSYS’de sınavlara girecek lise son sınıf öğrencilerini bilgilendirme amacıyla hazırlanan Aday El Rehberi ve poster tüm liselere gönderilmeye başlanmıştır.

Aşağıdaki bağlantılardan erişilebilen bilgilendirme posterinde, 2014-ÖSYS başvuru ve sınav tarihleri vurgulanmaktadır. 2014-ÖSYS için tüm başvurular, 2-15 Ocak 2014 tarihleri arasında alınacaktır. 2014-ÖSYS’de sınav tarihleri de aşağıdaki gibidir:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tüm 2014-ÖSYS sürecinde adayların dikkat etmesi gereken hususları özetleyen ve aşağıdaki bağlantıdan erişilebilen “Aday El Rehberi” de tüm lise son sınıflarda okumakta olan öğrencilere yetecek sayıda basılarak okullara dağıtılmaya başlanmıştır. Aday El Rehberi ile birlikte adaylara sınavlarla ilgili kuralların özet olarak belirtildiği bir “Kitap Ayracı” da hediye edilmektedir. 2014-ÖSYS adaylarına ve kamuoyuna duyurulur.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.