banner

TEOG sonuçları açıklandı




Temel Eğitimden Ortaöğretime (Liselere) Geçiş (TEOG) kapsamında 28-29 Kasım ve 28-29 Nisan tarihlerinde iki dönem olmak üzere gerçekleştirilen merkezi ortak sınav sonuçları açıklandı

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında gerçekleştirilen merkezi ortak yazılı sınav sonuçları açıklandı. MEB e-okul üzerinden sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz

Tıkla TEOG sonucunu öğren

Yaklaşık 1 milyon 200 bin 8’inci sınıf öğrencinin TEOG kapsamında girdikleri merkezi ortak sınavların karne notları e-okul üzerinden açıklandı. Öğrenciler, 100 üzerinden hesaplanan puanlara 16-20 Haziran arasında itiraz edebilecekler.

Öğrencilerin liselere yerleştirme puanları ise 7 Temmuz’da duyurulacak. Ardından 31 Temmuz-8 Ağustos arasında lise tercihleri alınacak.

Yerleştirme sonuçları ve kesin kayıtlar 22 Ağustos’ta başlayıp, 15 Eylül’e kadar devam edecek.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.