banner

Üniversitelilere ‘vize çorbası’




Kırıkkale Üniversitesi (KÜ), öğrenciler için yoğun geçen vize sınavları döneminde evlerinde ve yurtlarında kahvaltı yapma imkanı bulamayan öğrencilere her sabah sıcak çorba ikram ediyor.

Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin büyük bölümünün sabahları kahvaltı yapmadan okula geldiklerini, bu durumun okuldaki ve sınavlardaki performansı etkilediğini söyledi.

Öğrencilerin sınavlara motivasyonu ve başarılarına katkı sağlamak için "Çorba Bizden Başarı Sizden Projesini" başlattıklarını ifade eden Yıldız, şöyle konuştu:

"Öğrencilerimize sabah saat 08.00 ile 10.00 arasında ücretsiz çorba ikramında bulunuyoruz. Üniversitenin yemekhanesinde her gün bin öğrenciye yetecek şekilde bir hazırlık yapılıyor. Günlere göre değişen sayıda öğrenciler çorbadan yararlanıyorlar. Çeşitlerimiz arasında mercimek, ezo gelin, tarhana, yayla, domates, ahçıbaşı ve analı kızlı çorbaları bulunuyor. Öğrencilerimizin mutluluğu ve eğitim hayatlarındaki başarıyı sağlamak için buradayız. Onların tüm sorunlarına çözüm aramak asli görevimiz."

Öğrencilerin başarısını aynı zamanda kendilerinin başarısı olarak gördüklerinin altını çizen Yıldız, "Ayrıca biz duygu olarak da öğrencilerimizi kendi evlatlarımız gibi seviyoruz. Onlara başarılı olmaları için elimizden geleni yapıyoruz. O yüzden öğrencilerimiz yararlansa da yararlanmasa da böyle bir uygulama başlattık. Amacımız öğrencilerin sınav stresini azaltmak, motive etmek, üst yönetim tarafından gözetildiklerini, desteklendiklerini, düşünüldüklerini onlara hissettirmek ve dolayısıyla başarılarını daha üst noktaya çekebilmek" diye konuştu.

Yıldız, bu yıl kayıt yaptırmaya gelen öğrenci ve velilere de çorba ikramında bulunduklarını anımsatarak, olumlu yönde tepkiler alınca sınav döneminde de öğrenciler için de böyle bir uygulamaya gittiklerini kaydetti.

Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Erdinç Kavlak da öğrenciler olarak sabahları çorba uygulamasından memnun olduklarını dile getirdi.

Çorbaların gayet güzel olduğunu vurgulayan Kavlak, "Her gün farklı bir çorba çıkıyor. Bizler de bu stresli zamanlarda en azından kahvaltı konusunda sıkışmak istemiyoruz. Derslerimize katkılarından dolayı hocalarımıza ve bu çorbayı yapan aşçılarımıza çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.