banner

Köy çocuklarına keman eğitimi




Ayvalık ilçesinde, Balıkesir'in büyükşehir statüsüne alınmasından sonra köyden mahalleye dönüştürülen kırsal yerleşim yerlerindeki 60 ilkokul öğrencisine, İstanbul'dan gelen uzmanlar tarafından keman eğitimi veriliyor.

Ayvalık ilçesinde, Balıkesir'in büyükşehir statüsüne alınmasından sonra köyden mahalleye dönüştürülen kırsal yerleşim yerlerindeki 60 ilkokul öğrencisine, İstanbul'dan gelen uzmanlar tarafından keman eğitimi veriliyor.

Ayvalık Belediyesi tarafından yaklaşık 6 ay önce hayata geçirilen "Zeytin Çekirdekleri Projesi", bazı etkinliklerle sürüyor.

İlçe merkezi ve kırsal mahallelerde yaşayan 360 ilkokul öğrencisi, proje çerçevesinde müzik eğitimi alıyor. Bu çocuklardan 60'ına haftada bir gün özel olarak keman dersleri veriliyor. 

Projeye gönüllü destek veren Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinden Öğretim Görevlisi Mehmet Yasemin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "zeytin çekirdekleri"ne keman eğitimi vermek için İstanbul'dan geldiğini ve bu işin içinde adım adım olmaktan büyük keyif aldığını söyledi. 

Ülkenin tüm bölgelerinde böyle bir kültür temeli atılabileceğini belirten Yasemin, "Buradaki ilk iki derste bende kalan intiba; çok yetenekli, aynı zamanda istekli, gözleri pırıl pırıl öğrencilerle ders yapıyoruz. Zeytin çekirdeklerinde düşünülen çoklu öğretim görevlisi ve eğitmenli sistemi, bir şekilde ortak akıl yürütüp uygulamak niyetindeyiz" dedi. 

Yasemin, projede başarıya ulaşılacağına inandığını vurguladı.

Belediye gibi çok büyük bir desteğin varlığının kendilerine güç verdiğini dile getiren Yasemin, "Bu, bayrak yarışı gibi bir şey. Finişi çok büyük bir zaferle göreceğimize inanıyorum. Zevkle de buraya devam edeceğim. Bütün sosyal hayatımı buraya kanalize etmeyi düşünüyorum" diye konuştu.

"El birliğiyle güzel işler yapacağız" 

Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü'nden Doç. Dr. Sibel Çoban ise projeye dahil edildiği için çok mutlu olduğunu anlattı. 

Çocukların istekli olduğunu ve kısa sürede başarılı sonuç alacaklarına inandığını bildiren Çoban, şunları kaydetti: 

"Ayda veya 5 haftada bir Ayvalık'a geliyoruz. Sosyal yaşantımızı, iş ve özel hayatımızı buraya göre planlıyoruz. Buraya gerçekten büyük bir istek ve keyifle geliyorum. İnşallah en kısa zamanda el birliğiyle güzel işler yapacağız. Belki de 23 Nisan 2015'te bu çocuklarla güzel bir Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı kutlamasını burada gerçekleştirebiliriz. Yapabilirsek, bu çocuklarla 23 Nisan'da bayramlarını bu şekilde kutlayabilirsek ne mutlu bize."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.