banner

Eğitim Bilimleri Terimleri Sözlüğü




Eğitim Bilimleri Terimleri Sözlüğü

Yazar: HASAN GÜNEŞ

Eğitim Bilimleri alanında temel bir başvuru kaynağı.

Eğitim Bilimleri Terimleri Sözlüğü, eğitim bilimlerin alanına ilişkin temel kavramları öz olarak açıklamak, bu kavramları Türkçeye kazandırmak ve bu alanda çalışan öğretim elemanları, öğretmen, öğretmen adaylarına bir başvuru kaynağı oluşturmak amacıyla hazırlanmıştır. Sözlükte Eğitim Bilimleri alanında sıkça kullanılan 3.000 yakın kavram yer almaktadır.

Sözlüğün hazırlanmasında alana ilişkin kaynakların titiz bir şekilde taranması temel alınmıştır. Ayrıca eğitim bilimleri alanında çalışan öğretim elemanları ve dil bilimcilerle etkileşim içinde olunmuştur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.