banner

Şizofreni hastalarının eserleri sergilendi




Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde tedavi gören hastaların yaptığı eserlerin sergilendiği "Karanlığı Yakanlar" ziyarete açıldı.

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi TRSM'de tedavi gören hastaların yaptığı eserlerin sergilendiği "Karanlığı Yakanlar" ziyarete açıldı.

Merkezin sorumlusu psikiyatri uzmanı Dr. Cenk Varlık sergiye ilişkin Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne bağlı, Bakırköy TRSM'de tedavi gören şizofreni hastalarını rehabilite ederek, topluma kazandırılmalarını sağlamak ve şizofreni hastalarına karşı oluşmuş kötü algıyı değiştirmek amacıyla sergiyi gerçekleştirdiklerini aktardı.

Toplumda, "şizofreni hastaları tehlikelidir" ve "işlevsellikleri yoktur" yönünde bir algının olduğunu kaydeden Varlık, bu algıyı değiştirmeye çalıştıklarını belirtti.

2,5 ayda 67 tablo ortaya çıktı

Merkezde tedavi gören hastalara ahşap yakma eğitimi veren Rabia Karanfil de 29 Haziran'da derslere başladıklarını belirterek, yaklaşık 2,5 aylık çalışmanın sonunda 67 tablonun ortaya çıktığına vurgu yaptı.

Karanfil, 5-6 kişilik gruplar halinde yaptıkları dersleri musiki eşliğinde gerçekleştirdiğini ifade etti.

Sergi 4 Ekim'e kadar ziyaret edilebilecek.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.