banner

Japon gönüllünün adı Van’daki okula verildi




Van depreminde hayatını kaybeden Japon yardım gönüllüsü  Atsushi Miyazaki'nin adı okulda yaşayacak.

 

Van'da yaşanan depremde Bayram Oteli enkazı altında kalarak hayatını kaybeden Japon yardım gönüllüsü Atsushi Miyazaki'nin ismi, Ünseli beldesinde yaptırılan okula verildi.

Muradiye ilçesine bağlı Ünseli beldesinde İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından yaptırılan 18 derslikli okulu ziyaret eden Kanako Takei, Makoto Sasakı ve Peter Kaumanns, Atsushi Miyazaki adına hazırlanan okul tabelasını astı.

Miyazaki anısına belgesel filmi de çeken Japon ekibi karşılayan Kaymakam Erol Tanrıkulu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Miyazaki'nin adının kalplerde yaşayacağını söyledi.

Depremin ardından Van'daki kurtarma faaliyetlerine katılan Miyazaki'nin, Bayram Oteli enkazı altında kalarak yaşamını kaybettiğini anımsatan Tanrıkulu, şöyle konuştu:

''Dr. Miyazaki, yaptığı bu görevde şehit olmuştur. Bizde de şehitlik mertebesi son derece önemlidir. Dolayısıyla bu manevi şahsiyeti, ülkemizde yaşatmak istedik. Dolayısıyla adını okulumuza vererek, onun ilelebet yaşamasını istedik. Çocuklarımız da Dr. Miyazaki'yi daima sevgiyle anmasını amaçladık. Ülkemizin Miyazaki'ye ve Japon halkına duyduğu minnettarlığın, şükranlığın bir gereği olarak bu yapıldı. Japon halkına teşekkür ediyoruz ve Dr. Miyazaki'nin manevi huzurlarında saygıyla eğiliyoruz.''

Daha sonra Muradiye Şelalesi'ne geçen Japon ekip, burada da çekim yaptıktan sonra ilçeden ayrıldı.

23 Ekim'deki büyük depremin ardından arama-kurtarma çalışmalarına katılmak için Japonya'dan gelen Miyazaki, 9 Kasım 2011'de meydana gelen ikinci depremde, konakladığı Bayram Oteli'nin enkazında kalarak hayatını kaybetmişti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.