banner

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsündeki tüm kontenjanlar burslu




ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu’nun, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı uyruklu öğrencilere yönelik ÖSYS kontenjanlarının tamamı burslu kontenjanlardan oluşacak.

TC ve  KKTC  Hükümetlerinin  ODTÜ’ye  daveti  üzerine  2005 yılında eğitim öğretim faaliyetlerine başlayan ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu’nun, SUNY New Paltz ile birlikte yürütülen İşletme Uluslararası Ortak Lisans Programı (UOLP) ve KKTC kontenjanları dışında, TC uyruklu öğrencilere yönelik ÖSYS kontenjanlarının tamamı burslu kontenjanlardan oluşacak.

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da burslu kontenjanlara yerleştirilen öğrenciler, 1 yıl İngilizce Hazırlık Sınıfı ve 5 yıl lisans eğitimi süresince başarı durumuna bakılmaksızın, öğrenim ücretinin %100, %50 veya %25’inden muaf olacak. Ayrıca LYS ile yerleştirildiği programla ilgili MF puan türündeki sınav başarı sıralamasında ilk 35.000, TM puan türündeki sınav başarı sıralamasında ilk 25.000, YGS sınav başarı sıralamasında ilk 60.000, DİL sınav başarı sıralamasında ilk 4.000 içindeki öğrenciler Yurt Bursu, lisans programlarında belli başarı düzeyini yakalayan öğrenciler Akademik Başarı bursu alabilecekler.

Tüm öğrencilerini barındıracak yurt kapasitesine sahip olan ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu, yeni gelen her öğrencisine ilk 2 yıl yurtlarda barınma garantisi veriyor.

Daha fazla bilgi için: http://odtuluolmakistiyorum.info/

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.